1. Dünya Savaşında Alman askerlerinin üniformaları ne ile yapılmıştır

1. Dünya Savaşında Alman askerlerinin üniformaları ne ile yapılmıştır
1. Dünya Savaşı sırasında Pamuktaki yaşanan darboğaz nedeniyle Alman askerlerinin üniformalarının yapımında hangisi kullanılmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  1. Dünya Savaşı Sırasında Pamuktaki yaşanan darboğaz nedeniyle Alman askerilerinin üniformalarının yapımında hangisi kullanılmıştır 

A- Keten

B- Devetabanı

C- Isırgan Otu

D- Kenevir

Doğru Cevap: Isırgan Otu

1. Dünya savaşı yıllarında büyük bir ekonomik sıkıntıya giren devletler maliyetleri azaltmak için birçok yeni arayış içine girmiştir. Özellikle savaş anlarında savaşa katılan bireylerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan üniformalar ise birbirinden ilginç yöntemlerle üretilmiş ve savaş sırasında kullanılmıştır.

Pamuğun oldukça pahalı olması ve zor yetiştirilmesi Alman bilim insanlarını o dönemde hareket etmesine neden oldu. Daha kolay ve hızlı üretilebilen bitkilere yönelen bilim insanları en sonunda ısırgan otunda karar kıldı. Çok az miktarda pamuk içine ısırgan liflerinin yerleştirilmesi sonucu ortaya çıkan bu kumaşların diğerlerine nazaran hiç bir farkı yoktu.

Herhangi bir sistem gerektirmeden üretime başladıkları ısırgan otunu ilk yıllarda 1,3 milyon kilo diğer ikinci yılda ise 2,7 milyon kilo olarak başarıyla üretebildiler. Muharebe ardından Alman askerleri üzerindeki giysileri ele geçiren İngilizler bu teknoloji karşısında hayrete düştüler ve nasıl yapıldığı konusunda büyük araştırmalar başlattılar.

Daha sonra yapılan kazı çalışmaları ve yazılı kaynaklar ısırgan otunun sadece 1. Dünya Savaşında keşfedilmiş bir bitki olmadığını daha önce Dünya üzerinde yaşayan diğer medeniyetlerinde özellikle balık yakalamak için ürettikleri ağlarda ve diğer barınaklarında bu bitkiyi kullandıkları gözlendi.

Üzerinde giyildiğinde hiç bir zararı olmayan bu bitkinin özellikle lifli bölgeleri de kaşıntı yapmayarak askerlerin rahat hareketine olanak sağlamış oldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.