1. Sınıfta yapılan aşılar

1. Sınıfta yapılan aşılar
Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözelti.İlkokul 1. Sınıf aşıları nelerdir, 1. Sınıfta hangi aşılar yapılır?
Çocuklarımızın ilkokulda olduğu aşılar hem onlar hem de bizim için oldukça önemlidir. Yapılan aşılar sayesinde çocukluk hastalıklarını ya çok hafif ya da hiç geçirmeyerek atlatılırlar. Bu sayede biz hasta olmayan ebeveynlere de bulaşma ihtimali ortadan kalkmış olur. Ancak bu aşıların okulda yapılıp yapılmaması da size kalmıştır. Okulda yaptırmakta sorun görüyorsanız doktorunuzla da görüşebilirsiniz.

Okulda yaptırılacak aşılar ise şu şekilde sıralanabilir:

Difteri: Difteri enfeksiyonu için 2-4-6 ile 18. aylarda yapılan beşli karma aşı içerisinde yapılır. Okulda ise 1-8 sınıflarda pekiştirme amacıyla kas altına yapılarak uygulanır.
 Boğmaca: Boğmaca enfeksiyonu için uygulanır. Beşli karma açı içerisinde bulunur. 1-8 sınıflarda pekiştirme aşısı yapılır.
Tetanoz: Tetanoz enfeksiyonu için uygulanır. Beşli karma açı içerisinde bulunur. 1-8 sınıflarda pekiştirme aşısı yapılır.
Çocuk felci ( polio): Çocuk felci enfeksiyonu için uygulanır. Beşli karma açı içerisinde bulunur. 1-8 sınıflarda pekiştirme aşısı yapılır.
Kızamık aşısı: Kızamık enfeksiyonu için uygulanır. Kızamıkçık ve kabakulak virüsleriyle birlikte yapılır. 1 yaşında ve 1. sınıfta uygulanır.
Kızamıkçık aşısı: Kızamıkçık enfeksiyonu için uygulanır. Kızamık ve kabakulak virüsleriyle birlikte yapılır. 1 yaşında ve 1. sınıfta uygulanır.
Kabakulak aşısı: Kabakulak enfeksiyonu için uygulanır. Kızamık ve kızamıkçık virüsleriyle birlikte yapılır. 1 yaşında ve 1. sınıfta uygulanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

101
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.