10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 262 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık

Bildiğiniz, tanıdığınız, yaşadığınız yerlerle ilgili çok önceleri yazılmış bir gezi yazısında anlatılanları bugünkü durumla karşılaştırdığınızda gözlemlediğiniz değişiklikler sizde ne gibi duygular uyandırır? Açıklayınız.

Cevap: Önceleri yazılmış bir gezi yazısında anlatılan yerlerle bugünkü durumu karşılaştırdığımda, zamanın ne kadar hızla ilerlediğini ve değişimin kaçınılmaz olduğunu fark ederim. Bu karşılaştırma, hem nostaljik bir özlem duygusu uyandırırken hem de modernleşmenin ve değişimin getirdiği yeniliklere uyum sağlama ihtiyacını hissettirir.

Bu tür bir karşılaştırma duygusal bir etki yaratabilir. Geçmişte yaşanan yerlerin veya olayların bugünkü durumuyla karşılaştırılması, kişide nostalji, hayal kırıklığı veya şaşkınlık gibi duygular uyandırabilir. Özellikle zamanla değişen manzaralar veya mekanların hatıralarıyla çelişmesi, insanların duygusal olarak etkilenmesine neden olabilir.

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.