Ülkemizdeki başlıca su kaynaklarını sıralayarak bunları sınıflandırınız

Ülkemizdeki başlıca su kaynaklarını sıralayarak bunları sınıflandırınız
Ülkemizdeki başlıca su kaynaklarını sıralayarak bunları sınıflandırınız, Yeryüzündeki sular olmasaydı yaşam, iklim olayları, Dünya’nın yüzeyi bu durumdan nasıl etkilenirdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizdeki başlıca su kaynaklarını sıralayarak bunları sınıflandırınız. Yaptığınız sınıflandırmayı defterinize yazarak sınıfta sununuz.

Çevrenizde yukarıdaki fotoğraflarda görülen su kaynaklarından hangileri vardır? Bunlar dışındaki su kaynakları da varsa bunların oluşumlarına göre nasıl sınıflandırılabileceğini yorumlayınız. Bu konudaki düşüncelerinizi defterinize yazınız.

Yeryüzündeki sular olmasaydı yaşam, iklim olayları, Dünya’nın yüzeyi bu durumdan nasıl etkilenirdi?

Yeryüzünde en az bulunan Maddelerden biridir, eğer su olmasaydı yaşam da olmazdı. Denizler ve Okyanuslar yeryüzünün yaklaşık onda yedisini suyla kaplıdır, toprakta, atmosferde ve bütün canlı varlıklarda su vardır. İnsan vücudunun yaklaşık üçte ikisi sudan oluşur, ayrıca yiyeceklerin, özelliklede sebze ve meyvelerin büyük bir bölümü de sudur.

Tektonik Göller, Karstik Göller, Volkanik Göller, Kıyı Set Gölleri, Alüvyal Set Gölleri, Lav Seti Gölleri

Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere yukarıdaki göllerden uygun olanları yazınız.

1. Koyların önlerinin dalga biriktirmesiyle kapanması sonucunda kıyı set gölleri oluşur.
2. Yer kabuğu hareketleri sonucu oluşan çanaklarda meydana gelen göllere tektonik göller denir.
3. Volkanik patlamayla çıkan sıvı hâldeki materyallerin bir çanağın önünü kapatıp soğumasıyla oluşan göllere Lav Seti Gölleri denir.
4. Erozyon sonucu sularla taşınan materyallerin bir çanağın önünü kapatmasıyla oluşan göllere Alüvyal Set Gölleri denir.
5. Karstik Göller göller dolin, uvala, obruk ve polye gibi çanaklarda meydana gelir.
6. Krater ya da kalderalarda oluşan göllere volkanik göller denir.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum