11 Oscar kazanan ancak oyunculuk dallarının herhangi birinde ödül alamayan film hangisidir

11 Oscar kazanan ancak oyunculuk dallarının herhangi birinde ödül alamayan film hangisidir
11 Oscar kazanan ancak oyunculuk dallarının herhangi birinde ödül alamayan film hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 11 Oscar kazanan ancak oyunculuk dallarının herhangi birinde ödül alamayan film hangisidir?

A-Er Ryan'ı Kurtarmak

B-Avatar

C-Titanik

D-Jurassic Park

Doğru Cevap: Titanik

Titanic, Oscar seferini başarıyla tamamladı ve bu yolculuğu tam 11 ödülle süsledi. 200 milyon dolarlık Titanic, 70'inci Oscar Ödüllari töreninde en iyi film, yönetmen ve şarkı da dahil 11 dalda topladığı ödüllerle, Ben-Hur'un 1959 yılında kırdığı rekoru egale etti. Toplam 14 dalda aday gösterilen dev film, sadece üç dalda Oscar'ı ıskaladı. Böylece, aynı dev transatlantik gibi filmin de batmaya mahkum olduğunu ileri sürenler yanılmış oldu. Bütün zamanların en çok seyredilen filmi olan Titanic, Oscar gecesinde öyle ezici bir üstünlük sağladı ki, hiçbir film iki ödülden fazlasını alamadı.

Ödülleri toplamak için üç kez sahneye çıkan Titanic'in yönetmeni James Cameron'un çağrısı üzerine, deniz faciasında can veren 1500 kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Cameron, hem en iyi yönetmen, hem en iyi film, hem de en iyi kurgu ödülleri verilirken sahnedeki yerini aldı.

Titanic bol miktarda ödül topladığı halde, en iyi kadın ve erkek oyuncu başka bir filmden çıktı. En iyi film dalında da aday olan As Good As It Gets (Benden Bu Kadar) filminde takıntılı bir yazarı canlandıran Jack Nicholson, çizdiği mükemmel kompozisyonla en iyi erkek oyuncu Oscar'ını aldı. Bu dalda Titanic'in başrol oyuncusu Leonardo di Caprio zaten aday gösterilmemişti.

Benden Bu Kadar'da yalnız bir anneyi oynayan Helen Hunt ise, Titanic'in yıldızı Kate Winslet'e galip geldi. Hunt en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken, Titanic bu dalda Oscar'ı ıskalamış oldu. Titanic, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü, L.A. Confidential'daki rolüyle Kim Basinger'a, en iyi makyaj ödülünü de ‘Man in Black’e kaptırdı. Birçok eleştirmenin Titanic'den daha iyi bir yapım olarak değerlendirdiği L.A.Confidential en iyi uyarlama senaryo dalında da ödül aldı.

Titanic'de kazadan kurtulan yaşlı kadını canlandıran Gloria Stuart, belki de bu son şansında ödüle ulaşamadı. 87 yaşındaki Stuart bugüne kadar Oscar'a aday gösterilen en yaşlı oyuncu oldu.

En iyi film dalında aday gösterilen Good Will Hunting'de bir terapi uzmanını canlandıran Robin Williams ise en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Film dalının diğer adayı The Full Monty (Anadan Doğma) ise en iyi komedi ödülünü elde etti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum