12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Gün Yayıncılık

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 120 Cevapları Gün Yayıncılık
12. Sınıf Gün Yayıncılık Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 120 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Etkinlik

Aşağıdaki metni okuyup yorumlayınız. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi içeren bir metin yazınız. Yazdığınız metni sınıfta okuyunuz.

Ülkemiz, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla dikkat çeken bir coğrafyadır. Ancak, modernleşme ve hızlı kentleşme süreçleri, bu değerlerin korunmasını tehdit etmektedir. Kentleşme, özellikle doğal alanların yok edilmesine ve kültürel varlıkların tahrip edilmesine neden olmaktadır. Ormanların tarım ve yapılaşma alanı olarak kullanılması, kıyı bölgelerindeki yapılaşmanın kontrolsüzlüğü ve turizm adına kültürel ve doğal varlıkların tahribi bu sorunların başında gelmektedir.

Kültür ve doğa varlıklarının korunması önemlidir çünkü bunlar bir toplumun tarihini, kültürünü ve kimliğini yansıtır. Her kültürel varlık, geçmişin somut bir belgesidir ve tarihsel değer taşır. Ayrıca, estetik ve mimari açıdan değerli olanlar korunmalıdır çünkü bunlar o toplumun nitelikli ürünleridir. Kültürel varlıkların günümüz yaşamında da rol alabilecek kullanım değerine sahip olması da korunmalarını gerektirir.

Kültürel ve doğal varlıkların korunması, sadece devletin değil, toplumun tüm kesimlerinin işbirliği yapmasıyla mümkün olabilir. Bu konuda kamu bilincinin oluşturulması ve herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Ancak bu şekilde, kültürel ve doğal mirasımızı gelecek nesillere aktarabiliriz.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.