12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 180 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.6. ARA DEĞERLENDİRME

1. Aşağıdaki tanılayıcı dallanmış ağaçta ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesi ile ilgili doğru ve yanlış bilgilere yer verilmiştir. İlk kutucuktan başlayarak ifadelerin doğru (D) veya yanlışlığına (Y) göre ilgili oklar yönünde ilerleyiniz. Sonuç olarak sadece ulaştığınız çıkışı işaretleyiniz.

Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin belirlenmesinde ekonomik özellikler yeterlidir. (Y)
İGE, ülkelerin ekonomik gelişmişliğini ölçmek için hazırlanmaktadır. (Y)
Gelişmiş ülkelerde gelir dağılımı daha dengelidir. (D)
Cevap: 7. Çıkış

2. İnovasyon, girişimcilik ve dijitalleşme süreçlerinin ülkelerin gelişmişlik seviyesine etkilerini açıklayınız.
Cevap
: İnovasyon, ülkelerin rekabet gücünü artırarak ekonomik büyümeye ve ürün ile hizmet kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlar; girişimcilik ve dijitalleşme ise yeni iş alanları yaratır ve verimliliği artırarak gelişmişlik seviyesinin yükseltilmesine önemli ölçüde yardımcı olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.