12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 182 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 182 Uygulama Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

UYGULAMA

Aşağıdaki tabloda gelişmişlik seviyesi farklı iki ülkeye ait çeşitli veriler yer almaktadır (BM, 2021).

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Ülkelerin gelişmişlik seviyelerini belirleyiniz.
Cevap
: Gelişmişlik seviyeleri: Avustralya yüksek gelişmişlik seviyesine sahipken, Nijer düşük gelişmişlik seviyesine sahiptir.

2. Ülkelerin gelişmişliğinde etkili olan faktörleri açıklayınız.
Cevap
: Etkili faktörler: Gelişmişlikte etkili olan faktörler arasında ekonomik yapı, eğitim seviyesi, sağlık koşulları ve teknolojik altyapı önemlidir.

3. Ülkelerin yüz ölçümü ve nüfus miktarının gelişmişlik seviyesine etkisi var mıdır? Düşüncelerinizi gerekçeleriyle açıklayınız.
Cevap: Yüz ölçümü ve nüfus etkisi: Yüz ölçümü ve nüfus miktarı doğrudan gelişmişlik seviyesini belirlemez, ancak kaynakların kullanımı ve yönetimi üzerinde etkilidir.

4. Söz konusu ülkelerde faaliyet gösteren ekonomik sektörlerin farklılık arz etmesi, ülkelere ait gelişmişliği nasıl etkilemiştir?
Cevap
: Ekonomik sektörlerin etkisi: Avustralya’nın hizmet odaklı ekonomisi yüksek gelişmişlik göstergesi iken, Nijer’in tarım ağırlıklı ekonomisi daha düşük gelişmişliğe işaret eder.

5. Ekonomik verilerin düşük veya yüksek olması hangi sosyal göstergeleri etkilemektedir?
Cevap
: Ekonomik verilerin sosyal göstergelere etkisi: Ekonomik verilerin düşük olması eğitim ve sağlık gibi sosyal göstergelerin de düşük olmasına yol açar; yüksek ekonomik performans ise bu alanlarda iyileşme ile ilişkilendirilir.

0
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.