12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 184 Ara Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3.7. ARA DEĞERLENDİRME

1. Tablodaki ifadelerin söz konusu ülkelerden hangisine ait olduğunu ilgili kutuları işaretleyerek belirtiniz.

İfadelerEtiyopyaAlmanya
Kişi başına düşen millî gelir yüksektir.
Nüfusun önemli bir kısmı tarımda çalışmaktadır.
Ortalama yaşam süresi kısadır.
Şehirleşme oranı yüksektir.
Doğurganlık oranı yüksektir.
Ülke ekonomisinde teknoloji kullanımı fazladır.
Nüfus artış hızı düşüktür.
Mamul mal ve hizmet ithalatı fazladır.

2. Yukarıda, gelişmekte olan bir ülkede faaliyet gösteren sektörlerin belirli yıllardaki dağılımına yer verilmiştir. Buna göre söz konusu ülkenin sosyal ve ekonomik yapısında meydana gelen değişimle ilgili çıkarımlarda bulununuz.
Cevap
: Grafikteki verilere göre, tarım sektörünün ekonomideki payı zamanla azalırken, hizmet sektörünün payı artmıştır; bu, ülkenin ekonomisinin endüstrileşme ve hizmet odaklı bir yapıya doğru evrildiğini göstermektedir. Aynı zamanda, sanayi sektörünün oranı nispeten sabit kalmış, bu da sanayileşmenin belirli bir düzeyde istikrar kazandığını işaret etmektedir.

3. Gelişmiş ve az gelişmiş ülkelerde yaşanan başlıca sosyoekonomik sorunlar nelerdir?
Cevap: Gelişmiş ülkeler genellikle yüksek yaşam maliyeti, gelir eşitsizliği ve çevresel sorunlar gibi sosyoekonomik sorunlarla karşı karşıya kalırken; az gelişmiş ülkelerde genellikle yetersiz sağlık hizmetleri, eğitim olanaklarının kısıtlı olması ve yüksek yoksulluk oranları önemli sorunlar arasında yer alır.

1
0
1
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.