12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 193 Konuya Giriş Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KONUYA GİRİŞ

Aşağıdaki görselde mekânsal unsurların devletler arası çatışmalara neden olduğu bazı bölgeler ve bu çatışmalara taraf olan ülkeler gösterilmiştir.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Söz konusu çatışma bölgeleri veya bu bölgelerde yaşanan çatışmalardan hangileri hakkında bilgi sahibisiniz?
Cevap
: Görseldeki çatışma bölgeleri arasında, I bölgesinde Rusya ve Ukrayna arasında Kırım ve Doğu Ukrayna’daki gerilimler, II’de Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu, III’de İsrail ve Filistin arasındaki uzun süreli çatışma, IV’te Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir bölgesi etrafındaki anlaşmazlık, ve V’te Nil Nehri’nin sularının paylaşımı konusunda Mısır ve Etiyopya (ve diğer Nil nehri ülkeleri) arasındaki gerginlikler bilgi sahibi olduğum konulardır.

2. Görseldeki ülkeler sınır komşusudur veya aynı bölgede yer almaktadır. Mekânsal unsurların paylaşımı sınır komşusu olmayan veya aynı bölgede yer almayan ülkelerde de sorun oluşturabilir mi? Düşüncelerinizi gerekçeleri ile açıklayınız.
Cevap
: Mekansal unsurların paylaşımı, sınır komşusu olmayan veya aynı bölgede yer almayan ülkeler arasında da sorun oluşturabilir, çünkü küreselleşme ve uluslararası ticaret yoluyla her ülkenin çıkarları birbiriyle bağlantılı hale gelmiştir ve kaynakların kullanımı küresel etkilere sahip olabilir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.