12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 196 Coğrafi Bakış Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

COĞRAFİ BAKIŞ

1. Türkiye’nin Fırat ve Dicle nehirlerindeki su varlığının paylaşımına dair tutumu, hangi hukuksal görüşe daha uygundur?
Cevap
: Türkiye’nin Fırat ve Dicle nehirlerindeki su varlığının paylaşımına dair tutumu, hakkaniyete uygun kullanım prensibine uygun hareket etmeyi ve aşağı kıyıdaş ülkelerin zarar görmemesini içerecek şekilde uluslararası hukukun hükümlerini dikkate almayı gerektirir.

2. Irak ve Suriye’nin Fırat ve Dicle nehirleri üzerindeki talepleri adil midir? Düşüncelerinizi açıklayınız
Cevap
: Irak ve Suriye’nin su talepleri, bölgedeki su kaynaklarının adil ve sürdürülebilir bir şekilde paylaşılması gerekliliğini ve kendi toplumlarının ihtiyaçlarını karşılama çabasını yansıtır, bu nedenle bu taleplerin meşruiyeti bağlamda değerlendirilebilir.

3. Fırat ve Dicle nehirlerindeki su potansiyeline yönelik talepler incelendiğinde önümüzdeki yıllarda kıyıdaş ülkeler arasında ne tür problemler yaşanabilir? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap: Fırat ve Dicle nehirlerindeki su potansiyeline yönelik artan talepler, özellikle iklim değişikliği ve nüfus artışının etkisiyle su kıtlığının artması ve buna bağlı olarak kıyıdaş ülkeler arasında siyasi gerilimlerin ve hatta çatışmaların yaşanması riskini barındırır.

1
0
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.