12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 205 Konuya Giriş Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

KONUYA GİRİŞ

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Çevrenizden ortak malların kullanımı benzetmesini destekleyen örnekler veriniz.
Cevap
: Yerel parkların aşırı kullanımı nedeniyle bakım ve temizlik hizmetlerinin yetersiz kalması ya da halka açık balıkçılık alanlarında aşırı avlanma sonucu balık popülasyonlarının azalması, ortak malların kullanımı konusunda çevremizden verilebilecek örneklerdendir.

2. “Ortak Malların Trajedisi” örneğinde belirtildiği gibi doğal çevrenin taşıma kapasitesini aşan kullanımlar, küresel çevre sorunlarının oluşmasına ne tür bir etkide bulunmaktadır? Düşüncelerinizi örnekler vererek açıklayınız.
Cevap
: Doğal çevrenin taşıma kapasitesini aşan kullanımlar, ekosistemlerin çökmesine, biyolojik çeşitliliğin azalmasına ve doğal kaynakların tükenmesine yol açarak küresel çevre sorunlarının şiddetlenmesine neden olmaktadır.

3. İnsanların artan ihtiyaçları, doğal çevrenin taşıma kapasitesine uygun şekilde karşılanabilir mi? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.
Cevap
: İnsanların artan ihtiyaçları, sürdürülebilir yöntemler ve yenilenebilir kaynaklar kullanılarak doğal çevrenin taşıma kapasitesine uygun şekilde karşılanabilir; ancak bu, etkin bir kaynak yönetimi ve çevresel bilincin arttırılmasını gerektirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.