12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları Meb Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 209 Cevapları Meb Yayınları
12. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 209 Konuya Giriş Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Konuya Giriş

1. Çevresel değişim ve bozulmanın ana sebeplerinin neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Cevap
: Çevresel değişim ve bozulmanın ana sebepleri arasında hızlı nüfus artışı, sanayileşme, kaynakların aşırı tüketimi ve çevre kirliliği bulunur. Bu faktörler doğal dengeleri bozarak ekosistemleri olumsuz etkiler.

2. Sizce çevre konusunda uluslararası iş birliğinin önündeki en büyük engeller nelerdir? Açıklayınız.
Cevap
: Çevre konusunda uluslararası iş birliğinin önündeki en büyük engeller politik irade eksikliği ve farklı ekonomik önceliklerdir. Ülkelerin kendi kısa vadeli ekonomik çıkarlarını önceliklendirmesi iş birliğini zorlaştırır.

Cevabı Sende

Ekonomik olarak az gelişmiş ülkelerin, çevre sorunlarıyla mücadelede daha etkin bir performans sergileyememesinin nedenleri neler olabilir?
Cevap
: Ekonomik olarak az gelişmiş ülkelerin çevre sorunlarıyla mücadeledeki performansı genellikle sınırlı finansal kaynaklar ve teknolojiye erişim eksikliğinden dolayı düşük kalır. Bu ülkeler ayrıca eğitim ve altyapı yetersizlikleri nedeniyle çevresel sorunlara çözüm üretmekte zorlanır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.