Atatürk’ün din bilginlerine verdiği önemi örneklerle açıklayınız

Atatürk’ün din bilginlerine verdiği önemi örneklerle açıklayınız
Atatürk’ün din bilginlerine verdiği önemi örneklerle açıklayınız, Atatürk dinin doğru anlaşılması için hangi çalışmaları yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.


1. Atatürk dinin doğru anlaşılması için hangi çalışmaları yapmıştır?

  • Kuranı Kerim meali hazırlatmıştır.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı kurmuştur.
  • Tekke ve zaviyeleri kapatmıştır.
  • Medreseleri kapatmış ve eğitim ve öğretimi birleştirmiştir.
2. Atatürk’ün din bilginlerine verdiği önemi örneklerle açıklayınız.

Atatürk, din alanında derinliği bulunan kimseleri daima takdir etmiş ve din ile ilgili önemli çalışmaların bu kimseler tarafından yapılmasını arzu etmiştir. Onun Mehmet Âkif Ersoy’dan Türkçe Kur’an meali, Elmalılı Ahmed Hamdi Yazır’dan Türkçe Kur’an tefsiri, Ahmed Naim Efendi’den de Tecrid-i Sarih’in Türkçeye çevirisini yapmalarını istemiş olması bu alandaki titizliğine örnek teşkil etmektedir.

Kararlı ve azimli çalışmalarıyla vatanın kurtuluşuna ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Millî Mücadele’ye destek veren ulemaya ayn bir önem veren Atatürk, ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Rıfat Börekçi’ye de çok büyük saygı ve hürmet gösterirdi.

6
7
135
5
3
6
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum