Din kavramının ne anlama geldiğini araştırınız

Din kavramının ne anlama geldiğini araştırınız
Din kavramının ne anlama geldiğini araştırınız, Kur’an-ı Kerim’den, diğer dinlerle ilişkileri konu alan iki ayet mealini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Din kavramının ne anlama geldiğini araştırınız.

Din kelimesi sözlük anlamı olarak “âdet, hüküm, ceza ve itaat” gibi anlamlara gelmektedir.

İslam alimleri dini farklı yönleriyle tarif etmişlerdir. Terim olarak ise din kavramı “akıl sahiplerini kendi hür iradeleri ile en iyiye, en doğruya ve en güzele ulaştıran ilahi bir kurumdur.” şeklinde tarif edilmiştir.

3. Kur’an-ı Kerim’den, diğer dinlerle ilişkileri konu alan iki ayet meali bularak defterinize yazınız.

“Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: “Şüphesiz doğru yol, Allah’ın (gösterdiği) yoludur.” Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (arzu ve tutku)larına uyacak olursan, senin için Allah’tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı.” (Bakara Suresi, 120. ayet)

“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez.” (Mâide Sûresi, 51. ayet)

İslamiyet, Yahudilik ve Hristiyanlığın inanç esaslarını araştırıp benzer ve farklı yönlerini arkadaşlarınızla karşılaştırınız.

İslamiyet, son ve tek dindir. Diğer dinler tahrif edilmiştir. İnsanların heva ve hevesleri doğrultusunda yeniden kurgulanmıştır. İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık, küresel olarak İbrahimi ya da Semavi Dinler olarak bilinir. Ortak mekanları bulunur.

İslamiyet, Yahudilik ve Hristiyanlık’ın benzerlikleri şu şekildedir:

  • Müslümanlar sünnet olur, Yahudiler de sünnet olur.
  • Müslümanlar helal gıda yer, Yahudiler de koşer isimli gıdalar yer.
  • İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık’ta dini bayramlar vardır.
  • İslam, Yahudilik ve Hristiyanlık’ta ibadetler günlük, haftalık ve aylıktır.
  • İslam’da ve Yahudilik’te taharet vardır.
  • Ahiret inancı İslam’da, Hristiyanlık’ta ve Yahudilik’te vardır.
  • İslam’daki Deccal ve Şeytan kavramları, Hristiyanlık’ta ve Yahudilik’te mevcuttur.

Diğer dinlere ait ibadet yerlerinden bildiklerinizin adlarını defterinize yazınız.

Gerek ilahi, gerekse ilkel dinlerde, birlikte ibadet etmek amacıyla zamanla ibadet yerleri (mabet) yapılmıştır. Her dine mensup kişilerin ibadet ettikleri özel mekanlar vardır.

İslam’ın ibadet yeri : Cami
Hrıstiyanlığın ibadet yeri : Kilise
Yahudiliğin ibadet yeri : Havra

6
3
98
3
3
2
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.