13 Aralık 2014 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri

13 Aralık 2014 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri
13 Aralık 2014 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanır?
Sürücü adaylarının, trafikte araç kullanabilecek yeterliliğe sahip olduklarını göstermekte olan sürücü belgelerini almak için teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamadan oluşan bir ehliyet sınavına girmeleri gerekmektedir.
13 Aralık ehliyet sınavı da diğer sınavlar gibi adayların teorik bilgisini test edebilmek amacıyla yazılı olarak uygulanacaktır. Adaylar, yazılı sınavı geçmeleri halinde ise uygulamalı olarak yapılan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Sınavlarda başarısız olan adayların, her sınav için 4’er kez yeniden sınava girme hakkı bulunmaktadır.

Adaylar 13 Aralık ehliyet sınav yerlerini 5 Aralık Cuma gününden sonra öğrenebilecek, sınava giriş belgelerini ise imza karşılığında sürücü kurslarından alabileceklerdir. 13 Aralık ehliyet sınav soruları ve cevapları ise 16 Aralık Salı günü açıklanacaktır.

13 Aralık ehliyet sınavı toplamda 50 sorudan oluşmaktadır. Bu 50 sorunun içerisinde 27 adet trafik ve çevre dersi, 13 adet ilkyardım dersi ve 10 adet araç tekniği dersi soruları bulunmaktadır. Sürücü belgesi almak için 6 Eylül ehliyet sınavı adaylarından araba kullanacak olan adaylar en az 18, motosiklet kullanacak adaylar en az 17 ve tır, kamyon ve otobüs kullanacak olan adaylar ise en az 22 yaşını doldurmuş olmalıdır, yoksa sınava girme hakkına sahip olmamaktadırlar.
 
Toplamda 50 adet sorunun sorulduğu yazılı sınavda 27 adet trafik ve çevre konusundan, 13 adet ilkyardım konusundan ve 10 adet ise araç tekniği konusundan soru sorulmuştur. Adayların bu 50 soruyu çözebilmesi için ise 60 dakikalık süreleri bulunuyordu. Sürücü belgesi almak için yazılı sınavı geçmek isteyen adayların 60 dakika içerisinde soruların en az 35 tanesini yanıtlamaları gerekiyor. 50 soruluk sınavda her soru 2’şer puan ve 50 sorunun tamamının doğru yanıtlanması halinde 100 puan alınabiliyor.
 
Adayların sınavı geçebilmesi için ise en az 100 üzerinden 70 puan almaları gerekiyor. 6 Eylül ehliyet sınav soruları ve cevaplarına internet üzerinden kolayca ulaşabilir, sorulara verdiğiniz cevapları kontrol ederek, aşağı yukarı kaç puan alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Böylece sınava tekrar girip girmeyeceğinizi, sonuçlar resmi olarak açıklanmadan önce öğrenebilir ve çalışmalarınızı yönlendirebilirsiniz. Eğer sınavı geçmeniz için yeterli olan puanı aldıysanız, çalışmalarınızı uygulamalı direksiyon sınavına yönelik olarak devam ettirmenizi öneriyoruz. Böylece bol bol pratik yaparak, direksiyon sınavınızı da başarıyla tamamlayarak, sürücü belgenizi almaya hak kazanabilirsiniz.
 
13 Aralık Ehliyet Sınav Sonuç Bilgisi Sorgulama
MEB tarafından açıklanan 2014 yılı ehliyet sınav takviminde 13 Aralık Ehliyet Sınav Sonuçlarının açıklanma tarihi 23 Aralık 2014 Salı günü olarak belirtilmiştir. Sürücü adayları ehliyet sınavında trafik ve çevre (27), ilk yardım (13) ve araç tekniği (10) derslerinden olmak üzere 60 soruyu cevaplayacak, ehliyet sınavı saati ve toplam süresi ise, 11:00′de başlayan sınav 12:00′de sona erecek olup toplam adaylara 60 dakika süre tanınmaktadır. Adayların başarılı sayılmaları için en az 100 puan üzerinden 70 puan almaları gerekmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum