14. dönem POMEM 1. yedek planlama sonuçları açıklandı

14. dönem POMEM 1. yedek planlama sonuçları açıklandı
14. Dönem POMEM 1. yedek planlama sonuçları açıklandı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


1- 14. dönem polis meslek eğitimi 26 Ocak 2015 tarihinde başlatılmıştır.

2- 14. dönem polis meslek eğitimi için asil adaylardan gelmeyenlerin ve feragat edenlerin yerine, 22 Aralık 2014-09 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan 14. dönem Polis Meslek Eğitimi Seçme ve Değerlendirme İşlemleri sonucu yedek adaylardan (1.) yedek ile (163.) yedek erkek aday dahil ve (1.) yedek ile (14.) yedek bayan aday dahil olmak üzere toplam (177) yedek adayın okul planlaması yapılmıştır.

3- Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin "Yedek aday çağırma" başlıklı 16. Maddesinin 2. Fıkrası "Polislik mesleğine hazırlık eğitiminin başladığı günden itibaren yedi gün geçtikten sonra kontenjan doldurulmamış olsa dahi yedek aday çağrılmaz.'' hükmü gereği 01 Şubat 2015 tarihinden sonra yedek planlaması yapılmayacaktır.

4-Planlaması yapılan yedek adayların 28-30 Ocak 2015 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine özlük dosyalarını almak için müracaat etmeleri gerekmektedir.

5- Ayrıca planlaması yapılan yedek adaylar, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinde "Çağrılan yedek aday, kendine tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç üç iş günü içinde planlandığı POMEM müdürlüğüne evrakları ile birlikte gelerek müracaatta bulunur." hükmü gereğince en geç 30 Ocak 2015 günü mesai bitimine kadar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde hazır bulunacaklardır. Müracaat eden adayların kayıt işlemleri POMEM Müdürlükleri tarafından yapılarak sağlık kurulu raporu alma işlemlerine ivedilikle başlanılacaktır. (POMEM'lerle ilgili bilgiye İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerinden ulaşılabilecektir.)

6- 14. dönem yedek sıralamada bulunan erkek adaylardan askerlik vazifesini ifa etmeyen ile halen askerlik vazifesini ifa etmekte olan yedek adayların askerlikten muafiyet işlemleri için isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına bildirilmiştir. Söz konusu kişilerin bu durumu takip etmeleri gerekmektedir.

7- Planlaması yapılan yedek adaylardan askerliğini yapan adaylar ise; terhis belgeleri ile askerlik süresince alınan hava değişimi raporu, herhangi bir sebeple alınan sağlık kurulu raporlarım ve askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanlar ise bu durumlarını gösterir belgelerini kayıt esnasında POMEM Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

8- POMEM Müdürlüğüne geçici kaydı yapılan yedek adaylara, tam teşekküllü devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde POMEM Müdürlüklerince sağlık kurulu raporu aldırılacaktır.

9-Taahhütname ve Kefalet Senetleri kesin kayıt esnasında istenecektir.

10-POMEM Müdürlüklerine eksik evrakla müracaat eden yedek adayların geçici kayıtları yapılmayacaktır.

11- Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan İtibaren yatılı olarak planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde kalacaklardır. Bundan dolayı ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. (Yeteri kadar kıyafet, eşofman takımı, spor ayakkabısı, varsa koyu renk ayakkabı ve tıraş malzemesi vb.)

12- Adaylar yanlarında gelirken görüntü alma ve kaydetme özelliği olan elektronik cihazlar getirmeyeceklerdir.(Kameralı cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar (Laptop), tablet bilgisayar vs.)

13- Yedek adaylar da, 26 Ocak 2015 tarihinden itibaren başlayan "Polislik Mesleğine Hazırlık" (İntibak) eğitimine tabi tutulacaklardır. Bu eğitim süresi içerisinde POMEM Müdürlükleri aracılığıyla sağlık kurulu raporu aldırılacaktır.

14-Yapılan bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

28 Ocak 2015

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.