14 yaşındaki öğrenciyi, 7 müfettiş sorguladı

14 yaşındaki öğrenciyi, 7 müfettiş sorguladı
Gaziantep Nizip Özel Öğrenci Yurdu'na gelen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişler, öğrencileri sorğuladı. 7 kişiden oluşan müfettiş heyeti, 13-14 yaşındaki öğrencileri tek tek sorgu odasına alarak yurtta siyasi propaganda yapılıp yapılmadığını sordu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından valiliklere gönderilen yazılı emir doğrultusunda bütün şehirlerdeki özel okul, yurt ve dershaneler baskı altına alınıyor. Bunun en son örneği Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşandı. Özel bir öğrenci yurduna gelen 7 kişiden oluşan müfettişler yurtta kalan öğrencilerden rast gele belirlediklerine siyasi içerikli sorular yöneltti.

Öğrenciler birer birer yurt binasında bir salona alınarak 7 kişiden oluşan müfettiş heyetinin karşısında kendilerine yöneltilen sorulara sözlü olarak cevap verdi. Müfettişlerin siyasi içerikli sorularına maruz kalan lise 1.sınıf öğrencisi Serkan Karademir(14), "Beni bir odaya çağırdılar. Sorular karşısında rahatsız oldum. Daha ben 14 yaşındayım kafam karıştı." ifadelerini kulandı. Müslüm Aslan isimli bir başka öğrenci, müfettişlerin kendisine siyasi içerikli soruların yönelttiğini ve bundan çok rahatsız olduğunu söyledi. Aslan, yurtta herhangi bir siyasi propagandanın yapılmadığını belirtti.

Yurt yöneticisi Mustafa Çilkız, "Yedi tane müfettişin bir araya gelip bir odada öğrencileri tek tek çağırıp onlara siyasi içerikli sorular sorması öğrencileri tedirgin etti. 13-14 yaşındaki bir çocuğun tek başına müfettiş heyetinin karşısındaki psikolojisini bir düşünün." dedi.

Müfettişlerin öğrencilere sorduğu sorular:

1-Bu kurumda siyasi propaganda (bir parti lehine ya da aleyhine konuşma yapıldı mı?

2-Tarafınıza siyasi propagandayı kim ve kimler yaptı?

3-Propaganda faaliyetlerinde Devlet yöneticilerine yönelik olarak iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadeler kullanıldı mı?

4-Bu yönlendirmelere ve propaganda faaliyetlerine tepki gösteren, farklı siyasi tercihleri olan öğrencilerden kurumdan uzaklaştırılan oldu mu? Olduysa isimlerini yazınız.

5- Kurumda velilerinize yönelik siyasi amaçlı toplantı düzenlendi mi?

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.