16 yy'da İspanyolların keşfetmeye çalışıp başarısız oldukları Güney Amerika'da bulunduğuna inanılan efsanevi kayıp altın şehir hangi adla bilinir

16 yy'da İspanyolların keşfetmeye çalışıp başarısız oldukları  Güney Amerika'da bulunduğuna inanılan efsanevi kayıp altın şehir hangi adla bilinir
16 yy'da İspanyolların keşfetmeye çalışıp başarısız oldukları Güney Amerika'da bulunduğuna inanılan efsanevi kayıp altın şehir hangi adla bilinir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mayıs Perşembe 676. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Osman ÇELİK İstanbul'dan katılıyor 32 yaşında Dansçı, Platis eğitmeni.

Soru : 16 yy'da İspanyolların keşfetmeye çalışıp başarısız oldukları  Güney Amerika'da bulunduğuna inanılan efsanevi kayıp altın şehir hangi adla bilinir 

A- Atlantis

B- Utopia

C- Jericho

D- El Dorado

Doğru Cevap: El Dorado

Esasen El Hombre Dorado (altın adam) ya da El Rey Dorado (altın madalya): El Dorado ( telaffuz edilen [el doɾaðo] , İngilizce / ˌ ɛ l d ər ɑ d d oʊ / Kral), İspanyol İmparatorluğu tarafından başlatma ayiniyle kendisini altın tozu ile kaplayan ve Guatavita Gölü'ne batan Mombus yerlilerinin efsanevi kabile şefini ( zipa ) tanımlamak için kullanılan terimdir . El Dorado'yu kuşatan efsaneler zaman içinde değişti, çünkü adam olmaktan şehre, krallığa ve nihayetinde bir imparatorluğa gitti.
 
El Dorado'nun ikinci bir yerinde, 1500'lerin sonlarında, Parime Gölü kıyılarındaki Manõa adında bir şehirde arama yaparak başarısız bazı keşif yolculuğuna çıkan söylentilerden söz edildi . Bu keşif gezilerinin en meşhurlarından ikisine Sir Walter Raleigh önderlik etti. Efsaneye istinaden , İspanyol fatihleri ve diğerleri , Kolombiya, Venezuela ve Guyana'nın ve kuzey Brezilya'nın şehirlerini ve muhteşem kralını aradı. Bu keşifler sırasında, Amazon Nehri de dahil olmak üzere Kuzey Güney Amerika'nın büyük bir kısmı eşleştirildi. 19. yüzyılın başında, çoğu insan kentin varlığını bir efsane olarak reddetti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum