18 Aralık 2016 ALES Sonbahar Sınavınız Nasıl Geçti?

18 Aralık 2016 ALES Sonbahar Sınavınız Nasıl Geçti?
18 Aralık'ta yapılacak olan sınav 9.30'da başlayacak ve 3 saat sürecek.

Sınavla ilgili yorumlarınızı ekleyin yayınlayalım. Sizce 18 Aralık ALES sınav soruları nasıldı kolay mı, zormu?

SORULAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?
 
Geçtiğimiz dönem 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ALES ilkbahar dönemi sınav soruları, 10 Mayıs Salı günü ÖSYM duyuru sistemi üzerinden adaylarla paylaşılmıştı. Bu yıl da sınav sorularının en geç 21 Aralık Çarşamba gününe kadar adayların erişimine açılması bekleniyor. Sınav sorularının geçtiğimiz yıl olduğu gibi yüzde 10'luk kısmının görüntülenmesi muhtemel görünüyor. Gerçi ÖSYM son yapılan sınavların soruları zaman zaman aynı gün içinde de açıklayabiliyor. Bakalım bugün açıklanacak mı?
 
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
ALES sınavı, ilkbahar döneminde 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilmişti. Sınav sonuçları ise sınavdan 17 gün sonra 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşmişti. Bu yıl yapılan sınavda geçtiğimiz yılın açıklanma tarihi baz alınırsa, sonuçların 2- Ocak tarihlerinde duyurulucağı öngörülebilir.

ALES SINAVININ KAPSAMI

Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri); sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri) yer alacaktır.

Bütün adaylar, dört testten, yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda 120 soru cevaplandırmış olacaklardır. Ağırlıklı puanlara göre testlerin ağırlıkları tabloda yer almaktadır. Adaylar istedikleri takdirde bütün testleri cevaplandırabileceklerdir.

Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testleri adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Sayısal-2 Testindeki soruların, Sayısal-1 Testindeki sorulara göre daha ileri düzey sorular olması planlanmaktadır. Sözel-1 ve Sözel-2 Testleri ise, sözel akıl yürütme
(muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır. Her bir testteki sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.