18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kompozisyon

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kompozisyon
18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında 18 Mart Çanakkale zaferinin önemi ve ulusumuz için ne anlama geldiğiniz anlatan yazı / kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale zaferi kazanılmış, bu tarihte düşman askerlerine karşı büyük bir galibiyet sağlanarak Çanakkale tamamen işgal kuvvetlerinden kurtarılmıştır. Bu zafer, yurdumuzun tarihinde kazanılmış zaferlerin en şanlılarındandır. Çünkü Çanakkale sadece kazanılmış bir zafer değil, aynı zamanda birçok açıdan tarihin seyrinin de değiştiği yerdir.

Çanakkale Savaşı genç yaşlı, çoluk çocuk herkesin canını dişine takarak vatanı savunduğu emsalsiz bir mücadeledir. Gerek savaştan kalan kalıntılar, gerek belgeler, gerekse bu savaşın ardından söylenen sözler göstermektedir ki bu cephede bir savaş yapılmamış, Türk askeri tarafından adeta bir destan yazılmıştır.

Kısıtlı imkanlar ve az sayıda asker ile böyle büyük bir zafer kazanmış olan Mustafa Kemal ve askerlerini her zaman saygı ve minnet ile anmak gerekmektedir. Bu vatanda bugün şu anda olduğumuz gibi nefes alıyorsak bu onların sayesindedir.

614
215
266
216
1001
303
475
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum