19 Nisan Askeri Lise Sonuçları açıklandı mı? 2015 ALS Sınav Sonuçları Sorgulama

19 Nisan Askeri Lise Sonuçları açıklandı mı? 2015 ALS Sınav Sonuçları Sorgulama
19 nisan pazar günü sınavı yapılan ASkeri Lise Sonuçları bugün mü açıklanacak. 2015 ALS sınav sonuçları sorgulama ve öğrenme ekranı. Askeri lise sınav sonuçları öğren. İşte merakla beklenen Askeri Lise sınav sonucu öğrenme ve sorgulama ekranı.

2015 ALS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 19 Nisan Pazar (Bugün) Yapılan ALS sınavı ne zaman açıklanacak?

ALS sınavı saat 9.30 da başladı ve 2 saat süren sınav 11.30 da bitti. ALS sınavındaki sorulan içeriği kapsamında öğrencilere;

Sözel Bölüm; Türkçe (30) ve Sosyal Bilimler (Atatürk ılkeleri ve ınkılap Tarihi (7), Millî Tarih (4), Millî Coğrafya (4)) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,
 
Sayısal Bölüm; Matematik (30) ve Fen Bilimleri (25) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan soruldu. 

Bu iki saatlik maratonun bitmesinden sonra öğrencilerin aklında kalan soru ise ALS  sınav sonuçlarının ve ALS sınav sorularının ne zaman açıklanacağı oldu.


Son yıllarda rekor kırarak sürekli sınavların açıklanma sürelerini aşağı çeken ÖSYM'nin ALS sınav sonuçlarının ise 1 hafta ile 2 hafta arasında açıklayacağını umuyoruz.

Diğer bir önemli mevzu ise sınavın zor mu kolay mı olduğuydu.Geçmiş sınavlarda Als sınavında lise temelli aşırı derecede zor olmayan sorular sorulmuştu. Bu senede Sınav kurulunun öğrencileri çok zorlayacağı düşünülmüyor.

ALS Soru ve Cevap anahtarı için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.