1962 yılında astronot John Gelnn'in yediği hangi yiyecek uzayda astronotlar tarafından yenilen ilk yiyecek olmuştur?

1962 yılında astronot John Gelnn'in yediği hangi yiyecek uzayda astronotlar tarafından yenilen ilk yiyecek olmuştur?
Bu yazımızda sizlere 1962 yılında astronot John Gelnn'in yediği hangi yiyecek uzayda astronotlar tarafından yenilen ilk yiyecek olmuştur?

Kim Milyoner Olmak İster 21 Ocak Cumartesi 649. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı; Melih Dedeoğlu Balıkesirli, Ankarada yaşıyor. Atılım Üniversitesinde okutmanlık yapıyor, 11 yaşında 1 oğlu var.

Soru :1962 yılında astronot John Gelnn'in yediği hangi yiyecek uzzayda astronotlar tarafından yenilen ilk yiyecek olmuştur?

A- Haşlanmış Patetes

B- Elma Püresi

C- Dana Biftek

D- Fıstık Ezmesi

Doğru Cevap: Elma Püresi

JOHN GLENN KİMDİR?

20’nci yüzyılın en önemli kaşiflerinden biri olan Glenn dünyanın en yaşlı astronotuydu.
 
Efsanevi astronot 20 Şubat 1962’de Dünya’nın yörüngesine oturmayı başaran ilk Amerikalı astronot olarak tarihe geçmişti. Glenn uzay kariyerinin yanı sıra İkinci Dünya ve Kore Savaşı’nda jet pilotu olarak görev yapmıştı. John Glenn ardından da 1974’te Ohio senatörü seçildi ve 24 yıl boyunca bu görevde bulundu.
 
Uzaya ilk yolculuğundan 36 yıl sonra 29 Ekim 1998’de Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ilk yaşlı astronotu oldu. Amerikalıların ‘uzay ikonu’ olarak anılan Glenn 77 yaşında uzaya gitti.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.