20-21 Aralık 2014 SPK Lisanslama Sınav Soruları ve Cevapları

20-21 Aralık 2014 SPK Lisanslama Sınav Soruları ve Cevapları
20-21 Aralık 2014 SPK Lisanslama Sınav Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklnacak

SINAV HAZIRLIK REHBERLERİ

Ders notlarına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Adayların sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olması amacıyla sınav konularına ilişkin çalışma notları internet sitemizde yer almaktadır. Lisanslama sınav soruları asıl itibariyle bu çalışma notları esas alınarak hazırlanacak olmakla beraber, soruların tamamının bu notlardan oluşturulması zorunluluğu bulunmamaktadır.
 
Ayrıca, çalışma notlarında gerekli görüldüğünde güncelleme yapılabilecektir. Bu nedenle adayların sık sık sitemizi ziyaret edip güncellemeleri takip etmelerinde yarar görülmektedir. 
 
20-21 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavlarında mevzuat kesim tarihi belli olmuştur.
 
Buna göre, 20-21 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan lisanslama sınavlarında mevzuata ilişkin sorularda 01 Ekim 2014 tarihinin (bu tarih dahil) esas alınması gerekmektedir. Diğer bir ifadeyle, 01 Ekim 2014’ten sonra yayımlanan düzenlemelerin değil, bu tarihten önceki ve bu tarihe kadar Resmi Gazete’de yayımlanmış mevzuatın esas alınması gerekmektedir.
 
LİSANSLAMA SINAVLARI ALT KONU BAŞLIKLARI

Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavları alt konu başlıkları yayımlanmıştır. Alt konu başlıklarına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (VII-128.7) 14 Ağustos 2014 tarih ve 29088 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Tebliğ metnine buradan ulaşabilirsiniz.
 
------------------------------------------------
20-21 Aralık 2014 Sermaye Piyasası Lisanslama Sınavlarında Sorulan Sorular Hakkında Açıklama
 
Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, 20/21 Aralık 2014 tarihlerinde Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisanslama Sınavları gerçekleştirilmiştir.

Adayların 20/21 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen lisanslama sınavları sınav sonuçlarına itiraz hakkı saklı olup lisanslama sınavlarına katılan adaylar itirazlarını http://basvuru.spl.com.tr üzerinden "Elektronik Sonuç İtiraz Formu" kullanılarak SPL’ ye yapacaktır. İtirazları Sınav Kurulu 30 iş günü içinde karara bağlar. Sınav Kurulu’nun kararlarına karşı, kararın ilgiliye tebliğini izleyen 10 iş günü içinde Kurula yazılı olarak itiraz edilebilir. Kurul itirazlara ilişkin kararını 15 iş günü içinde verir.

Diğer taraftan, müteakip olarak yapılacak sınavların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi planlandığından sınavlara yönelik soru havuzunun oluşturulması amacıyla bu sınav ve gelecekte yapılacak sınavlarda sorulan sorular yayımlanmayacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum