LGS - Liselere Giriş Sınavı Puan Hesaplama

8. Sınıfın sonunda yapılan merkezi sınava giren bir öğrencinin sınavdan alacağı Merkezi Sınav Puanını (MSP) hesaplamak için adayın ilgili testlerden yaptığı doğru ve yanlış sayılarını aşağıdaki LGS puan hesaplama aracına girdikten sonra hesapla butonuna basınız.

MSP nedir

Fen liseleri, Sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirmede kullanılan Bakanlıkça yapılan merkezî sınav puanına kısaca MSP denilmektedir.

LGS puanı nasıl hesaplanır

LGS puanı, sınava giren adayların her bir test için belirlenen ham puanlarının özel formüller kullanılarak ağırlıklandırılmasıyla hesaplanmaktadır.

LGS puanı nerede kullanılır

LGS puanı, 8. sınıfın bitmesiyle liseye geçecek öğrencilerin nitelikli okullar olarak nitelendirilen fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesinde kullanılmaktadır.

İlköğretim 8 LGS Puan Hesaplama

LGS Puan Hesaplama 2021 ve LGS Puan Hesaplama 2022 yapabileceğiniz modülümüz ile aynı zamanda 2021 LGS Yüzdelik Dilim hesaplama yapabilirsiniz.

2022 LGS Puan Hesaplama, 2022 LGS Yüzdelik Dilim Hesaplama EğitimGO ile en güncel katsayılar ile LGS Puanınızı hesaplayabilir ve geçen senelere ait yüzdelik diliminizi öğrenebilirsiniz

LGS Puan Hesaplama 2022


Ders Soru Doğru Yanlış Net
Türkçe 20 0
Matematik 20 0
Fen Bilimleri 20 0
İnkılap Tarihi 10 0
Din Kültürü 10 0
İngilizce 10 0
Puan Türü Tercih Puanı
LGS -

LGS Puanı Hesaplama 2021 güncel sınava göre ayarlanmıştır. LGS sınav puanı hesabı yapılırken en son LGS sonuçlarının katsayıları kullanılmıştır. Burada ki sonuç tahmini bir puandır!