2012 Dgs'de 4 Soru İptal Edildi - Hangi Sorular iptal edildi

2012 Dgs'de 4 Soru İptal Edildi - Hangi Sorular iptal edildi
2012 Dgs'de 4 Soru İptal Edildi - Hangi Sorular iptal edildi

2012-Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Sınavın Uygulanması

2012-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2012 tarihinde 130.258 adayın katılımı ile uygulanmıştır. Sınavda kullanılan az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edilmiştir. Bu sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır. Konu ile ilgili teknik ve idari inceleme başlatılmıştır.

Sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı madde analizleri tamamlandıktan sonra yayımlanacaktır.

Adaylara duyurulur.

15 Temmuz 2012 tarihinde yapılan 2012-Dikey Geçiş Sınavının (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınavın Sözel Bölümünde yer alan 26., 27., 28. ve 29.sorusu baskı kalitesindeki bozukluk nedeniyle iptal edilmiştir. Testin ilgili bölümünde cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.