2012 KPSS ile son merkezi alım ne zaman yapılacak

2012 KPSS ile son merkezi alım ne zaman yapılacak
2014 KPSS tarihi yaklaşırken geçerliliğini koruyan 2012 KPSS puanlarıyla hala bir kurumda göreve başlayamayan adaylar son merkezi yerleştirmeyi bekliyorlar.

Kısa bilgi

KPSS B grubu puanları lisans için P3, önlisans için P93 ve lise için P94 puanlarından meydana gelmektedir. B grubu puanlar sadece çift yıllarda alınabilmektedir. (Çift yıllarda da P3 puanı hesaplanır ancak bu b grubu niteliğinde olmadığı için tercihlerde kullanılamaz)

Bir merkezi alım daha olacak

B grubu puanlar 2 yıl geçerli olduğu için 2012 KPSS puanları hala geçerliliğini korumaktadır. Puanın geçerli olduğu iki yıl içinde 4 farklı merkezi alım( kasım ve haziran aylarında) yapılmaktadır. 2012 KPSS puanlarıyla yapılacak olan son alımın 2014/1 merkezi yerleştirmesidir. Bu alım 23 Haziran-02 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM üzerinden online tercih verilmesi suretiyle yapılacaktır.

Kadrolar nasıl oluşacak

Türkiye'nin farklı yerlerinde bulunan merkezi yerleştirme kapsamındaki kurumlar Devlet Personel Başkanlığına almak istedikleri kontenjanları online olarak bildirirler. DPB, bu kontenjanları inceler ve gerekli düzeltmeleri ilgili kurumla beraber yaparak tüm talepleri birleştirir. Birleştirilen talepler ÖSYM Başkanlığına gönderilir ve ÖSYM adaylardan tercih toplayarak yerleştirme yapar. Yerleştirme sonuçları ilgili kurumlara ve DPB'ye bildirir.

DPB kadro toplamaya devam ediyor

Haziran merkezi alımı için bugünlerde Devlet Personel Başkanlığı kontenjan toplamaya devam ediyor. Kontenjan toplama tarihi 10 Mart itibariyle başladı ve 16 Mayıs'a kadar devam edecek. Henüz kadro sayısı belli değil ve de farklı kaynaklardan kadro sayısına ilişkin olarak yapılan yorumlar sadece gerçek dışı bilgilerdir ve adaylarımız bunlara itibar etmemelidir.

Kutay Seymen ARIKAN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.