2014 DGS kayıtları son gün ne zaman?

2014 DGS kayıtları son gün ne zaman?
DGS Kayıt Tarihleri... DGS Yerleştirme/Tercih Sonuçları Belli Oldu. DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

2014-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2014-2015 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda(açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

2014 DGS tercih sonuçları 30 Ağustos’ta açıklandı. Toplam 40.490 kontenjan için 135 bin aday tercih yaptı. Yerleşen aday sayısı ise 36.032 oldu.

Boşta kalan 4.458 kontenjan için DGS ek yerleştirmesi yapılacaktır. Ek yerleştirme duyurusu için DGS ile kayıt sürelerinin bitmesini bekliyoruz.

DGS Kayıtları 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak olup, bu tarihten sonra kayıt yaptırmayanlar da boş kalan kontenjana eklenecektir ve ardından ek yerleştirme süreci başlayacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.