2014 DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak ? DGS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor ?

2014 DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak ? DGS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor ?
Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte adayları tercih telaşı sarmış durumda. Peki DGS tercihleri nasıl yapılacak, dgs tercih rehberi, dgs tercih kılavuzu, dgs kılavuzu, dgs tablo-4,dgs tablo-3, dgs tercihleri ne zaman

ine-height:115%;font-family:"Arial","sans-serif"">Dikey Geçiş Sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte adayları tercih telaşı sarmış durumda. Peki DGS tercihleri nasıl yapılacak, dgs tercih rehberi, dgs tercih kılavuzu, dgs kılavuzu, dgs tablo-4,dgs tablo-3, dgs tercihleri ne zaman yapılacak, dgs tercihleri nasıl yapılacak, DGS tercihleri hakkında detaylı bilgi için haberimizin devamını okuyunuz.

19 Temmuz Cumartesi günü yapılan DGS sınavı 25 Temmuz Cuma günü açıklandı. ÖSYM yoğun sınav takvimi arasında kısa sürede DGS 2014 sınav sonuçlarını açıkladı.

Sınav sonuçlarını öğrenen adayları tercih telaşı sardı. Peki tercihler nasıl yapılacak, dikkat edilmesi gerekenler ne, dgs tercihleri ne zaman yapılacak ?

Öncelikle DGS tercihleri 5 Ağustos ve 12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan kılavuz bildiriminde ye alan tercih tarihleri bu şekilde ilan edildi.

Adaylar Dikey Geçiş Sınavı tercihlerini yaparken bazı konulara dikkat etmeleri gerekmektedir.

İlk olarak DGS kontenjanlarının çok az olduğunu belirtmekte fayda var. Adaylara sunulan DGS kontenjanları çok azdır. Bir bölüm en fazla 10 tane DGS öğrencisi almaktadır. Yeni yapılan düzenleme ile bu yıl kontenjanlar 19000 civarındadır.

DGS sınavında aöbp puanının katkısı ve önemi çok büyüktür. Adaylar tercih yaparlarken bu puanları göz önünde bulundurmalıdır.

Adayların karşısına bu yıl 60 sözel 60 sayısal olmak üzere 120 soru çıkmıştır bu sorulardan toplam 20 tanesi mantık sorusudur ve bu sorular belirleyici olmaktadır.

Adayların sınav sonuçlarına göre, üniversiteleri ve bölümlerini çok iyi araştırması gerekmektedir. DGS kontenjanları bölümleri ve üniversiteleri seneden seneye değişiklik gösterebilmesinden dolayı adayların ÖSYM kılavuzunu detaylı şekilde incelemeleri şarttır.

DGS taban puanları ve bölümlerini araştırdıktan sonra kendiniz için en doğru kararı vererek tercih yapmanız tavsiyemizdir. Pişman olacağınız bir tercih yapmanız sizi çok zor duruma sokacaktır.

Tüm okurlarımıza başarılar dileriz. Daha fazlası için aşağıdaki linke tıklayınız.

2014 DGS Kılavuzu için Tıklayınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.