2014 KPSS Eğitim Bilimleri Soru ve Cevapları

2014 KPSS Eğitim Bilimleri Soru ve Cevapları
Yüzbinlerce adayın devlet memuru olarak atanmak için girdiği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) bugün yapıldı.Peki KPSS soru ve cevapları açıklandı mı? KPSS soru ve cevapları açıklanacak mı? ÖSYM KPSS soru ve cevaplarının açıklanıp açıklanmayacağına dair

Yüzbinlerce adayın devlet memuru olarak atanmak için girdiği KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) bugün yapıldı. Yüzbinlerce memur adayının hayallerini süsleyen KPSS sınavı gerçekleştirildi. KPSS’nin sona ermesinden sonra KPSS adaylarını şimdi de 2014 KPSS soru ve cevaplarının açıklanma heyecanı sardı. Peki KPSS soru ve cevapları açıklandı mı? KPSS soru ve cevapları açıklanacak mı? ÖSYM KPSS soru ve cevaplarının açıklanıp açıklanmayacağına dair bir açıklama yaptı mı? Adaylar KPSS sorularını nasıl öğrenecek? KPSS soru ve cevapları açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin sitesi ile eşzamanlı olarak burada. KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları ve cevapaları burada. KPSS Eğitim Bilimleri soruları ve cevapları...

KPSS SORULARI AÇIKLANDIĞINDA BURADA

KPSS 2014 EĞİTİM BİLİMLERİ SORU DAĞILIMLARI

  • Gelişim psikolojisi: 12 Soru
  • Ölçme ve değerlendirme: 12 Soru
  • Rehberlik ve özel eğitim: 12 Soru
  • Öğrenme psikolojisi: 16 Soru
  • Program geliştirme: 4 Soru
  • Sınıf yönetimi: 4 Soru
  • Öğrtim teknolojileri materyal geliştirme: 4 Soru
  • Öğretim yöntem ve teknikleri: 16 Soru

şeklinde bir düzenleme ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiştir.

KPSS EĞİTİM BİLİMLERİ ALANINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

ÖSYM başkanı tarafından yapılan açıklamada soru sayılarının 120 sorudan 80 soruya düştüğünü açıklamıştı. Fakat yeni yapılan açıklama ile sınavın kapsamında yeni değişikliklere gidilmiştir. Bu değişiklikleri şöyle özetleyebiliriz. Öncelikle sınavda program geliştirme konu alanı 4 soruya düşürülmüş ve bu azalma program geliştirme sorularının daha çok öğretmeni ilgilendiren noktalarla ilgili geleceği anlamına gelmektedir. Bu durumun dışında rehberlik konu alanının içerisine özel eğitim alanı eklenerek bu başlıkla ilgili de sorular yöneltileceği açıklanmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.