2014 ÖABT Alan Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2014 ÖABT Alan Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
2014 öabt alan sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak hakkında bilgi kısaca

ÖSYM’nin öğretmen adayları için uyguladığı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) bugün gerçekleştirildi.

Sınav saat 9.30′da başladı ve adaylar 40 soruluk alan bilgisi testinin ardından 10 soruluk alan eğitimi testini cevaplandırdı. Tüm bu sorular için adaylara 75 dakika süre verildi.

Türkiye’nin birçok ilinde ÖABT’ye girecek olan öğretmen adaylarının telaşı vardı. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde gerçekleştirilen sınava katılan birçok aday sınav sonuçlarını heyecanla bekliyor.

Sınav sonuçlarının ise en geç 27 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri-fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarında uygulanan ÖABT, birçok öğretmen adayına umut olmuş durumda.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.