2014 PYBS başvuruları başladı - 17-28 Mart 2014

2014 PYBS başvuruları başladı - 17-28 Mart 2014
2014 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuruları yarın başlıyor. Sınava girmek isteyen öğrenciler başvurularını 28 Mart 2014'e kadar yapacak.

PYBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu'na göre, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların sınav başvurusu; 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. Ancak, 8'inci sınıf öğrencileri PYBS'ye katılmayarak, sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecekler. 

-BAŞVURU ŞARTLARINI TAŞIMAYANLARIN KAYITLARI YAPILMAYACAK- 

Kılavuza göre, başvuru şartlarını taşımadıkları halde sınava girerek parasız yatılılık veya bursluluk hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılmayacak. PYBS sonucunda yatılılığı kazanan öğrencilerin; nakil şartlarını taşısalar bile en az bir ders yılı nakilleri yapılmayacak. Öğrencilerin, tercihlerini bu durumu göz önüne alarak yapmaları gerekecek. Tercihleri doğrultusunda bir okulu parasız yatılı olarak kazanan öğrenci bu hakkını başka okulda kullanamayacak. 

-ELEKTRONİK ONAYLAMADAN OKUL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLU OLACAK- 

Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında okuyan öğrenciler, halen öğrenim gördükleri okul türü, sınıf ve alan/dal dışında başka bir okul türü, sınıf ve alanı bulunmayan pansiyonlu okulu tercih edemeyecek. Okul müdürlükleri bünyesinde kurulan komisyonlar, parasız yatılılık ve burslulukla ilgili belgeleri dikkatlice inceleyecekler. Başvuruları incelemeden kabul eden okul müdürlükleri ve komisyonlar hakkında yasal işlem yapılacak. PYBS'yi kazanan öğrencilerin parasız yatılılığa veya bursluluğa yerleştirilmeleri ile yatılı bölge ortaokulundan (YBO) parasız yatılı olarak mezun olan öğrencilerin sınavsız parasız yatılılığa yerleştirilmeleri için belirtilen tarihlerde başvuru ve tercih yapmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü sorumlu olacak. 

-PYBS, 22 HAZİRAN 2014 TARİHİNDE YAPILACAK- 

Cinsiyetine, okul türüne ve alanına uygun pansiyonu olmayan okulları tercih edip kazananlar parasız yatılılık hakkından faydalanamayacak. Bu durumdaki öğrencilerin bursluluğa geçirilmeleri de mümkün olmayacak. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak PYBS, 22 Haziran 2014 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00'da, MEB YEĞİTEK tarafından yapılacak. PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacak. 

-SINAV GİREN ÖĞRENCİLER KAYIT İÇİN BAŞVURULARINI 6-15 AĞUSTOS ARASINDA YAPACAK- 

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların sınav başvurusu; 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacak. Ancak, 8'inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS'ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edecekler. Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrenciler, 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak tercihlerini yapacaklar. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacaklar. 8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak, bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak. 

-AÇIK ÖĞRETİM VE LİSE ÖĞRENCİLERİ BURSTAN YARARLANAMAYACAK- 

Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8'inci sınıf öğrencileri, başvuru şartlarını öğrenmek üzere halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklar. Tercih döneminde ise tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacaklar. Öğrenciler "PYBS Kılavuzu"na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecek. Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamayacaklar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramayacaklar. Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS'ye müracaat edebilecek; ancak sınavı kazananlar MEB'e bağlı resmî kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilecekler. 

-8. SINIF ÖĞRENCİLERİ PYSB'YE GİRMEYECEK- 

5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıfların sınavı, 22 Haziran 2014 Pazar günü tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacak. 8'inci sınıflar ortak sınavlara katıldıkları için ayrıca bir sınav yapılmayacak. Sınavda 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak. 8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.