2014/1 tercih kılavuzu yayımlandı - Tıkla indir

2014/1 tercih kılavuzu yayımlandı - Tıkla indir
2012 KPSS puanıyla tercih yapacak adaylar için 2014/1 KPSS tercih kuılavuzu yayımlandı.

2014-KPSS/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme İçin Tercih Kılavuzu ve Bilgileri ÖSYM tarafından yayımlandı.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI KPSS-2014/1 TERCİH KILAVUZU

ADAYLARIN DİKKATİNE!

1- 2001, 3001 ve 4001 Nitelik Kodlarından tercih yapacak adayların, özellikle AŞÇI ve KALORİFERCİ kadro veya pozisyonları için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yerleştirmeniz yapılsa dahi söz konusu kadro veya pozisyonlar için aranılan özel şartları ve/veya bakınız şartlarını taşımadığınız takdirde atamanızın yapılmayacağını ve puan olarak sizden sonra gelen ve diğer atama şartlarını taşıyan adayları mağdur edeceğinizi unutmayınız. Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.

2- Adaylar, aynı düzeyde birden fazla Ortaöğretim/Önlisans/Lisans eğitim bilgisini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabileceklerdir. Bunun yanında, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince, Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil, adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki(ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

3- “Otomotiv Mühendisliği” lisans programından mezun olup Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından “Makine Mühendisliği” programına eşdeğerlilik kararı alan adayların, 4639 nitelik kodundan tercihte bulunabilmeleri için ÖSYM sistemine kendilerini “Makine Mühendisliği” lisans programından mezun olarak tanıtmaları gerekmektedir.

4- KPSS-2012/2, KPSS-2013/1, KPSS-2013/2 veya KPSS-2014/3 yerleştirme işlemleri sonucu, 2012- KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2012-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.