2014/2 KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Açıklanıyor Kontenjanlar Belli

2014/2 KPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM Tarafından Açıklanıyor Kontenjanlar Belli
17 kasım’da yapılacak olan 2014 KPSS tercihleri ile yaklaşık 4 bin memur ataması yapılacak. Bu sayının kadrolara dağılımı ise 2014 KPSS tercih kılavuzu ile belli olacak.

Binlerce aday KPSS’ye girdi ve  adaylar merak içerisinde ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyorlar. KPSS tercih kılavuzu tercih günlerine kısa bir süre kalmış olmasına rağmen henüz açıklanmadı. 2014 yılı için tercihlerde kullanılacak bilgileri içeren KPSS tercih kılavuzunun 17-26 Kasım arasında yapılacak olan KPSS tercihleri başlamadan önce ÖSYM internet sitesi üzerinden açıklanması ve memur adayları ile paylaşılması bekleniyor.

Adaylar tercih kılavuzu ve içerisinde yer alan kodları kullanarak KPSS tercihlerini yapacaklar. ÖSYM, KPSS puanlarını 2 yıl boyunca yapılacak tercihlerde geçerli olarak kabul ediyor. Yani 2014 KPSS tercihlerinde kullanacağınız KPSS puanınız ile sonraki memur alım dönemlerinde de tercih yapabileceksiniz.

KPSS tercih kılavuzu yayınlandıktan sonra adayların 30 Tercih yapma hakları bulunuyor. Hazırlayacakları liste ile tercihlerini yapacak adaylar, belirli kriterlere göre yerleştirilecekler.

KPSS tercihleri 17-26 Kasım arasında

KPSS yerleştirme işlemleri ne zaman yapılacak?

Adaylar 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında merkezi atama kadrolarına yönelik tercihler yapıldıktan sonra 2014 KPSS puanlarıyla kamu kuruluşlarına atanacak.

KPSS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Adaylar için yalnizca puanlar yeterli değildir. Seçenek yaparken önemli olan sıralamadır. Sıralama iki şekilde yapılır. Branş bazında sıralama ve genel sıralama olarak ikiye ayrılan bu sıralama, seçenek edeceğiniz kadroya göre ehemmiyet taşır.

-Tercih Kodu Nedir? 

Lisans düzeyinde KPSS’ye giren her adayın kendi bölümü için belirlenen 4 haneli rakamdan oluşan bir seçenek kodu vardır. Seçenek klavuzunda adaylar, kendi seçenek kodunun bulunduğu kadroları seçenek edeceklerdir.

-4001 Kodu Nedir?

Bu seçenek kodu, kısım ayrımı olmaksızın tüm lisans mezunlarının seçenek yapabileceği kadroları gösterir. Her sahadan seçenek yapıldığı için genel olarak yüksek puanla kapatır.

-Kaç Çeşit KPSS sıralaması vardır?

Genel sıralama ve branş sıralaması olarak ikiye ayrılan sıralamalar, seçenek yaparken ehemmiyet kazanır. Genel sıralama; adayın kendi meydanından olan ya da olmayan herkesin sıralandığı sıralamadır.

-Branş sıralaması; adayın yalnizca kendi bölümünden olanlar baz alınarak oluşturulmuş sıralamadır.

-4001 kodu bulunan kadroları seçenek edecek olan adaylar, genel sıralamadaki yerini kullanırlar.

Lisans (4 yıllık) adayları 5 Temmuz’da, 2014 yılı KPSS’ye girdiler. Önlisans (2 yıllık) ve lise mezunları ise geçtiğimiz haftasonu 27-28 Eylül’de KPSS’ye girdiler. Bu sınav sonuçlarının da dün itibariyle açıklandı. Bundan sonra sıra artık puanları kullanarak meslek sahibi olmak için tercih yapacaklar…

Bu merkezi alımda hangi kurumlar yer alacak?

Bu belli ve sabit bir bilgi değildir. her merkezi alımda farklı kurumlar, farklı sayılar ve farklı unvanlara yerleştirme yapılmaktadır. Bir yerleştirmede kontenjan isteyen kurum bir sonrakinde istemeyebilir. Ama genel olarak bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarına, belediyelere, il özel idarelerine, üniversitelere, KİT’lere ve diğer kamu kurumlarına yerleştirme yapılmaktadır.

2014 KPSS Puanı ile ilk merkezi Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak

Lisans (4 yıllık) adayları 5 Temmuz’da, 2014 yılı KPSS’ye girdiler. Önlisans (2 yıllık) ve lise mezunları ise geçtiğimiz haftasonu 27-28 Eylül’de KPSS’ye girdiler. Bu sınav sonuçlarının da bayram öncesinde açıklanmasını bekliyoruz. Bundan sonra sıra artık puanları kullanarak meslek sahibi olmak.

Merkezi yerleştirme nedir?

Devlet Personel Başkanlığı’nın ülke genelindeki tüm kamu kurumlarından personel talebi toplayarak oluşturduğu listedeki kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmasıdır.

Yılda iki kez (Kasım-Haziran) yapılır. Merkezi yerleştirme ile kadrolu memur ile 399 KİT sözleşmeli personel alınır.

İlk merkezi alım ne zaman olacak?

ÖSYM ve DPB resmi sitelerinde de yer aldığı üzere ilk merkezi alım 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında olacak. Adaylar internet üzerinden 30 tercih yapacaklar.

Tercih sürecinde sizlere daha detaylı ve hayat kurtarıcı bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Bu alımda kaç kontenjan olacak?

2014 Bütçe Kanunu ile bu yıl çok az memur kadrosu ayrıldığını belirtmiştik. Bunun yansıması Haziran alımlarında açıkça görülmüş oldu. Bunun yanında engelli memur alımının artırılması, terör mağdurlarının sınavsız kadrolu memurluğa alınması, 4/B’lilerin önceki yıl kadroya geçirilmesi gibi durumlar da kurumların kadro taleplerinin düşmesinde etkili oldu. Sonuç olarak Kasım’daki merkezi yerleştirmedeki kontenjan sayısının 5-6 bini geçmeyeceğini tahmin etmek hiç de zor gözükmüyor.

Kaç merkezi yerleştirme var?

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir. bu süre içinde 4 tane merkezi yerleştirme olmaktadır. Bu alımlar Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır. 2014 KPSS puanları ile 2014 Kasım, 2015 Haziran, 2015 Kasım ve 2016 Haziran aylarında olmak üzere toplam dört adet merkezi yerleştirme yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.