2015-2016 Lise Kayıtları nasıl yapılacak kayıt için gerekli belgeler neler?

2015-2016 Lise Kayıtları nasıl yapılacak kayıt için gerekli belgeler neler?
2015-2016 Lise Kayıtları nasıl yapılacak kayıt için gerekli belgeler neler? Belgeye ihiyaç var mı?

Bu yazımızda sizlere Lise Kayıtları nasıl yapılacak kayıt için belgeye gerek var mı konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

a) 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.
b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler,sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yerleştirilecektir.
Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir
c) 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015, 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara
07-10 Eylül 2015 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.
d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
e) Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.
f) «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 11 Eylül 2015 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin kaydı, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumuna otomatik olarak yapılacaktır
.

Not: Bu yazı 2015 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzundan alınmıştır

"Delilik: Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Albert Einstein

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.