2015 - 2016 Özel Okul Ücretleri Ne Kadar Olacak?

2015 - 2016 Özel Okul Ücretleri Ne Kadar Olacak?
MEB'in illere gönderdiği yazıda, 2015 - 2016 eğitim yılında Özel Eğitim Kurumları'nın ilgili kanun gereğince öğrenci ve kursiyer ücretleri hesaplamasında dikkat etmesi gereken hususlar hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, illere gönderdiği yazıda 2015 - 2016 eğitim ve öğretim yılında 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu uyarınca özel okul öğrenci ve kursiyer ücretlerinin, okulların eğitim ve öğretim imanlarına ve yatırım - hizmet perspektifinde diğer işletme giderleri de baz alınarak tespit edileceğini söyledi. 

Yazının devamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların ana sınıflarındaki eğitim ücretlerinin de 2014 yılı Temmuz ayında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle , ''Okulların ara sınıf eğitim ücreti, bir önceki yıl ilan edilen ücrete (Y.İ,ÜFE+TÜFE)/2 oranına, en fazla 5 oran artış yapılarak belirlenir' hükmü uyarınca gerçekleşecektir hatırlatması yapıldı.

10 BİN TL EN FAZLA 11 BİN OLACAK
 
Özel okulların ücret artışı oranlarında yönetmelik hükümlerine uygun hareket edilmesinin gerekliliği vurgulanarak, enflasyonun yüzde 5 olması öngörüldüğü şekilde zam yapılması, bu durumda 10 bin tl olan özel okul ücretinin en fazla 11 bin TL olabileceği vurgulandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum