2015 KPSS iptalmi ediliyor?

2015 KPSS iptalmi ediliyor?
Geçtiğimiz günlerde yapılan ÖABT sınavı coğrafya sorularında hatalar olduğu iddiasıyla, sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açıldı.

ÖABT'de (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi), coğrafya alanında yer alan sorulardan bir kısmının hatalı olduğu iddiaları çeştli kesimlerce dile . Son olarak Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’ta bu şikayetleri dile getirmiş ve soruların iptalini istemişti.

ÖABT’ye giren bir kişinin açtığı davanın dilekçesinde, sınavdaki 10 sorunun hatalı olduğu ileri sürülerek, sınavın yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Dava dilekçesinde, bir grup öğretmen adayının, soruları ve yanıtları incelemek için komisyon kurduğu, komisyona bazı akademisyenlerin de destek verdiği belirtilerek, "soruların içeriğinde bilimsel hatalar bulunduğu, cevap şıklarında doğru seçeneğin yer almadığı veya yanlış seçeneğin doğru şık olarak gösterildiği" iddiasına yer verildi

Bunun dışında, coğrafya sınavında yoruma açık soruların da yer aldığı iddia edilerek, bu durumun sınavda birçok adayın gereksiz vakit kaybetmesine, çelişkiye ve şüpheye düşmesine neden olduğu belirtildi.

Sınavda toplam 50 soru olduğu ve hatalı soru sayısının toplam rakamın %20 sine tekabül ettiği iddia edilerek, bu kadar fazla sayıda sorunun iptaliyle birlikte bütünsellikten kopan ve ölçme özelliği tümüyle ortadan kalkacak bir sınavın tekrar yapılmasının adaletli olacağı savunuldu

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.