2015 KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2015 KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2015 KPSS yerleştirme takviminin açıklanması bekleniyor.2015 yılında yapılacak olan KPSS atamalarına ait takvimin Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.Haberin detayı

2014 yılında yapılan KPSS'ye göre alınacak memur adaylarının başvuru yapabileceği atamalarda ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden sınava giren 3,5 milyona yakın aday tercih yapabilecek. 2014 KPSS puanına göre ilk alımlar ise kasım ayında gerçekleştirilmiş ve toplam 5 bin 67 kadroya atama yapılmıştı.

2015'te kaç atama yapılacak?

DPB tarafından daha önce yapılan planlamalara göre her yıl KPSS atamaları yılda 2 kez Haziran ve Kasım aylarında olacak.

Atamalarda tek esas alınan nokta puan üstünlüğüne göre yapılan sıralamadır. Atama Tarihleri Ne Zaman Netleşir? 2014 yılında yapılan atamaların takvimi 15 Ocak 2014 tarihinde açıklanmıştı. Bu yılda Devlet Personel Başkanlığı'nın kesin takvimi Ocak ayı sona ermeden açıklayacağını tahmin ediyoruz.

İlk atamanın yine haziran ayında gerçekleşeceğini düşünürsek geriye kalan 5 aylık süreçte DPB kamu kurumlarından ihtiyacı olan kadro taleplerini isteyeceği için takvimin fazla geciktirilmeyeceğini düşünüyoruz.

Atamalarda Kullanılacak Puan Türü Lisans mezunlarında tercihler için KPSS P3, önlisans mezunları için P93 ve ortaöğretim mezunları içinde P94 puanı dikkate alınarak atamalar yapılacaktır. Adayların 2014 sınavında almış oldukları puanlar 2016 KPSS yapılana kadar geçerliliğini sürdürecektir. 2014 KPSS puanlarıyla kaç atama daha yapılacak? 2015 yılında Haziran ve Kasım ayında, 2016'da ise yine Haziran ayında olmak üzere KPSS 2014 puanına göre 3 atama daha yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.