2015 TEOG 8. Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınav Puan Hesaplama

2015 TEOG 8. Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınav Puan Hesaplama
2015 TEOG 8. Sınıf Merkezi Sistem Ortak Sınav Puan Hesaplama Sistemi

TEOG Ortak sınavlar ilk dönem için yapıldı. Merkezi ortak sınavlarda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgi sınavları yapıldı. TEOG Puan Hesaplama TEOG lise yerleştirme puanı nasıl hesaplanır? Yine hemen ardından başlayan TEOG matematik soruları yorumları sorular zor mu kolay mı aşağıdan sizler de yorumlarınızı hemen ekleyebilirsiniz. TEOG Merkezi ortak sınav puanı hesaplama girdiyseniz yorumlarınızı bekliyoruz.

Türkçe dersinden merkezi ortak sınav bugün yapıldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi TEOG Türkçe Merkezi Ortak sınav soruları zor muydu kolay mıydı ? . Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından TEOG Puan Hesaplama 2014 2015 aşağıda. Sizce  Türkçe ortak sınav soruları nasıldı ? MEB TEOG Puan Hesaplama aşağıdan hemen yazabilirsiniz.

8. Sınıflar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılı için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı başladı.

Bugün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapıldı. Fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları da yarına kalacak. Sabah saat 09.00’da başlayan sınavlar saat 12.00’de tamamlanmış olacak. 1 milyon 287 bin öğrenci bugünkü sınavda ter döküyor. Peki TEOG puan hesaplama nasıl yapılacak?  Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre hesaplamalar şöyle yapılacak:

TEOG sınavlarından alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Puan Hesaplaması için tıklayınız

TEOG'da 2.dönem Soruları Zor muydu ? ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.