2015 TEOG Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır? Hangi sayfadan yapılır?

2015 TEOG Tercih Başvurusu Nasıl Yapılır? Hangi sayfadan yapılır?
TEOG lise tercihleri bugün başladı ve 16 temmuz'da sona erecek. TEOG lise tercih başvurusu nereden nasıl yapılır 2015 MEB ekranı

Bu yazımızda sizlere Teog Tercih başvurusu nasıl yapılacağı konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liseler ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteler için tercih başvuru süresi başladı.

TEOG yerleştirmeye esas puanlarına göre liselere tercih işlemleri bugünden itibaren 16 Temmuz'a kadar yapılacak. Öğrenciler 25 okul tercih edebilecek ve bu tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatmak zorunda olacak. Tercih değişikliği başvuruları da yine aynı okula yapılacak.

Tercih işlemi, okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra tamamlanmış olacak. Bunun ardından 14 Ağustos 2015'te yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak.

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 17-21 Ağustos 2015, 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, lise tercihinde bulunacak öğrenciler için ilk kez e-okul sistemi üzerinden tercih robotu hizmeti başlattı.

Bu yıl lise tercihi yapacak öğrenciler ve velileri için "e-okul.meb.gov.tr" adresinden tercih robotuna erişim mümkün olacak.

Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.