2015 YGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI? GÖZLER OSYM SİTESİNDE

2015 YGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI? GÖZLER OSYM SİTESİNDE
2015 YGS sınavına çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci durmadan YGS sınavına çalışıyor. Bir yandan da YGS giriş yerleri açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor.

2015 YGS sınavına çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenci durmadan YGS sınavına çalışıyor. Bir yandan da YGS giriş yerleri açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor.

15 Mart 2015 günü yapılacka olan sınavın giriş yerleri henüz açıklanmamıştır.Açıklandığı anda egitimsistem.com'dan eş zamanlı öğrenebileceksiniz.

YGS sınavında kaç soru var?
 
YGS, 15 Mart 2015 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Türkçe Testi: 40 soru, Matematik Testi: 40 soru, Sosyal Bilimler Testi: 40 soru, Fen Bilimleri Testi: 40 soru olmak üzere toplam 160 soru var.

ÖNEMLİ TÜYOLAR

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) son bir ay kala öğrencilerin kalan zamanı nasıl değerlendirmesi gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulunan Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil, “YGS bir bilgi ölçme aşamasıdır. Öğrenciler son bir ayda bol bol deneme sınavı çözüp eksikliklerini belirlemeliler” dedi.

Üniversiteye girişte önemli bir basamağı oluşturan YGS’ye bir aydan az bir zaman kaldı. 15 Mart 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek sınav öncesi uzmanlar, öğrencileri son hazırlıklarını yapmaları konusunda uyarıyor.

Öğrencilerin bu dönemde, sosyal etkinlikleri en aza indirerek sınava hazırlanmaları gerektiğini ifade eden Nazik Kösegil, “Üniversiteye girişte önemli bir aşamayı oluşturan YGS’nin Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) çok ciddi etkileri olacak. O nedenle bu son bir ayda öğrencilerin YGS ile ilgili bir eksiklik çalışması yapması gerekiyor. Öğrenciler YGS’de çıkacak konuları çıkarıp eksikliklerine göre bir analiz dosyası oluşturmalılar. Bu dosyaya göre bilmedikleri konuları öğrenip bildiklerini de pekiştirmek gibi bir amaçları olması gerekiyor. Bunu en kolay yapabilecekleri yöntem ise deneme sınavları çözmektir. Testleri çözerken öğrenciler testi çözdüm doğru mu yanlış mı baktım diye değil de hangi soruyu neden yanlış yaptım konu eksiğim mi var yoksa soru mu zor diye bir değerlendirme yapmaları daha doğru olacaktır. Bu şekilde YGS’de çıkacak tüm konuların tekrarını yapmış olacaklar, hangi konularda eksik olduklarını daha hızlı görecekler, parça parça eksiklikler çıkacağından kalan zaman zarfı içerisinde bunları tamamlama şansları olacak. Bunu yaparken de bu önemde özellikle sosyal etkinlikleri en aza indirmeleri gerekiyor. Bütün enerjilerini YGS hazırlığına harcamaları çok önemli” diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.