2015'de Emekli Olacak Öğretmenler Ne Kadar Maaş Ve İkramiye Alacak?

2015'de Emekli Olacak Öğretmenler Ne Kadar Maaş Ve İkramiye Alacak?
Öğretmen kadrolarında görev yapan Devlet memurlarının emekli aylık ve ikramiye miktarları, hizmet yılları ve aylık dereceleri ile emekli keseneklerine esas aylık derece ve kademelerine göre farklılık göstermektedir .

1 inci derece öğretmen kadrosu için 3000 ek gösterge belirlenmiş olup, makam ve görev tazminatı gibi ödeme unsurları ise öğretmenler için söz konusu değildir. Emeklilik hakları üzerinde etkili olan unsurlardan bazılarından hiç yararlanılmaması ve ek göstergenin de 3000 olması, 1 inci derece kadrodan emekli öğretmen aylığının 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da 2000 TL’nin altında kalması sonucunu doğurmaktadır.

Kamu çalışanlarının aylık ücretlerine, 2015 yılı ilk altı ayı için 1 Ocak tarihinden geçerli olarak %3 oranında zam yapılacak olması, bu tarihten geçerli olarak emekli aylık ve ikramiye miktarlarının da artacağı anlamına geliyor.

Bu çerçevede, 1 inci derecenin 4 üncü kademesine ulaşmış olan öğretmenlerin farklı hizmet
yıllarına göre 2014 yılında alabilecekleri emekli aylık ve ikramiyesi miktarları ile 2015 yılı ilk altı ayı içerisinde emekli olmaları durumunda alabilecekleri emekli aylık ve ikramiyesi miktarlarını bir arada görebilmek amacıyla   yaptığımız çalışmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

Öğretmenlerin 2014 yılı ve 2015 yılı (ilk 6 ay) emekli maaş ve ikramiye miktarları
 

*Emekli aylığının %4 oranındaki ek ödemeler hesaplamaya dahil edilmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.