ALES Sınav Sonuçları

ALES Sınav Sonuçları
7 Mayıs 2017 tarihinde yapılan ALES Sınav soru ve cevapları açıklandı. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde...

ALES SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2017-ALES İlkbahar Dönemi: Sınav Sonuçlarının Açıklanması
 
7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2017-ALES İlkbahar Dönemi) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 8 Haziran 2017 tarihinde saat 16:35’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.
 
2017-ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonuçları için tıklayınız
2017-ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler için tıklayınız
 
Sınava Başvuran Aday Sayısı 341.816
Sınava Giren Aday Sayısı 305.436
Sınava Girmeyen Aday Sayısı 36.380
Sınavı Geçersiz Aday Sayısı 350

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIYOR?

ALES sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden ais.ösym.gov.tr adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sonuçlarını öğrenebilecek. Şifrelerini unutan adaylar şifremi unuttum sekmesi üzerinden maillerine gelen link ile yeni şifre oluşturabilir ve siteye erişim sağlayabilir. Kaynak: ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

ALES SONBAHAR NE ZAMAN OLACAK?

ÖSYM' nin yayınladığı takvime göre, Ales sonbahar sınavı 19 Kasım 2017'de olacak. Sınav başvuruları ise 26 Eylül ile 4 Ekim arasında yapılabilecek. Sınav ücreti 90 TL olacak.
 
Ales sonbahar geç başvuru tarihi ise 18 Ekim 2017 olarak belirlendi. Ales geç dönem başvuru ücreti 135 TL.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.