2016 ALS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

2016 ALS Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
Bu yazımızda sizlere 2016 ALS Başvuruları Ne Zaman Başlayacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

2016 ÖSYM tarafından oluşturulan takvimde 2016-ALS sınav ve başvuru tarihleri açıklanmıştır. ALS Sınav tarihi 3 Nisan 2016 olarak belirlenmişdir.Başvurular ise 9 - 22 Şubat 2016 tarihleri arasında alınacak.

2016-ALS Sınavı başvuru tarihlerini, koşullarını ve başvuru yerlerini sizin için takip etmekte olup, ÖSYM'den gelen açıklamalardan sonra sitemizden sizler için duyuracağız. Genel olarak ALS Başvuruları Hakkında Merak Edilenler Neledir? İşte detaylar;

ALS Başvuruları için hazırlanan Kılavuz,ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinden yayımlanacaktır. Başvurular, Kılavuzda yer alan kurallara göre yapılacaktır. Bu sınava başvuru yapacak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

ALS Nedir? Askeri Liseler Hakkında Tüm Bilmeniz Gerekenler

ÖSYM´nin başvuru tarihlerini ve başvuru kılavuzunu yayınladığı ALS sınav ücreti ise geçen yıl 50 TL olarak açıklandı. Askeri Liseler Sınavı 3 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

ALS sınavı ne zaman yapılacak, ALS’de kaç soru sorulacak? Süre ne kadar olacak?

ALS sınavı, 3 Nisan 2016 Pazar günü saat 09:30´da yapılacak. 9:30´da başlayacak olan ALS sınavı 120 dakika sürecek. ALS sınavında adaylara çoktan seçmeli ve ortaokul düzeyi sorular sorulacak. ALS sınavının ardından Askeri Liselerde okumaya hak kazanan öğrenciler burada 4 yıl eğitim görecekler.

Kimler ALS’ye Başvurabilir?

ALS´ye başvuru şartları içerisinde ise ortaokul 8. sınıfta olmak, 2016 Haziranında mezun olabilmek yer alıyor. Bununla birlikte lisede okuyan öğrenciler bu sınava başvuru yapamayacak.

8. sınıf öğrencileri başvuru notları kaç olması gerekiyor?

ALS sınavına başvuru yapabilmesi için son 5 yıllık not ortalamasının Askeri Liseler için 75,00,

Bando Astsubay Hazırlama Okulu için en az 65,00 olması gerekiyor.

ALS´e yurtdışından başvuracak adaylar ise Askeri liselere başvuruda, ALS başvuru kılavuzunda, yurt dışındaki okul mezunları için (Bu durumdaki adayların da 2016 yılı Haziran döneminde doğrudan mezun olmaları gerekmektedir.) bu okulların bir mesleğe yönelik olmadığını ve ortaokullarıyla denkliğini belirten, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış belgeye sahip olmak (Bu belge yazılı sınav sonucunda ilgili Kuvvet Komutanlıkları tarafından 2. aşamaya çağrılan adaylar gelirken getirilecektir.) denilmektedir.

2016 Askeri Lise Sınavı Sınav Ücretinin Yatırılabileceği Bankalar

- Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- Halkbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

- DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

- Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.