2016 AÖL 3. Dönem Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanır

2016 AÖL 3. Dönem Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanır
AÖL 3. Dönem sonuçları nerede Açık lise sınavları 11 ve 12 -Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavla beraber öğrencilerin sınav stresleri de sona erdi. Ancak şimdi de sınav sonuçları nasıl gelecek sorusu akılları karıştırıyor.

2016 Açık lise 3.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Açık lise sınavları 11 ve 12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.Sınavla beraber öğrencilerin sınav stresleri de sona erdi. Ancak şimdi de sınav sonuçları nasıl gelecek sorusu akılları karıştırıyor. 2016 Açık lise 3.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖL açık lise sınavları yapıldı.MEB tarafından bu sınavdaki sorulardan yüzde 20'si paylaşılacak.Sınav soruları ve yanıtları aol.meb.gov.tr adresinden erişilebilecek.Peki, AÖL 3.dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

 Öğrencilerin lise eğitimini dışarıdan bitirmesini sağlayan Açık öğretim lisesi sınavları buhafta sonu gerçekleştirildi.Sınava giren öğrenciler biran önce tüm derslerini geçmeleri ve diplomalarını almak istiyorlar. Sabırsızlıkla bekledikleri açıköretim lisesi 3.dönem sınav sonuçları 4 Temmuz 2016 tarihinde internetten açıklanacak. Lise eğitimi 2005 itibariyle 4yıla çıkarılmıştır.2008-2009 itibariyle de Açık Öğretim Lisesi'nde eğitim tamamen 4 yıla çıkarılmıştır. BU sebepten dolayı eskiden
Açık Lise'de veya örgün okullarda 3 yıllık okuyan bir öğrenci Açık Lise'de 4 yıllık sisteme tabi olacaktır. 

AÖL nedir?
Açıköğretim Lisesi  herhangi bir septen dolayı öğrenimlerine devam edemeyen  kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağının sağlamaktadır. 

Sistemden sınav sonucunuzu öğrenmek için aşağıdaki yönergeleri takip ediniz.

1. Tarayıcınızın (browser) adres satırına www.aol.meb.gov.tr yazarak Açık Öğretim Lisesi resmî web sitesine giriniz.

2. Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine gitmek için, Sisteme Giriş bölümünden Öğrenci butonuna Öğrenci butonuna tıklayınız.

3. Güvenlik Kodu alanına resimde görülen sayıyı, Öğrenci No alanına öğrenci numaranızı, Şifre alanına şifrenizi giriniz ve Giriş butonuna basınız. Eğer şifrenizi unuttuysanız ya da bilmiyorsanız, bulunduğunuz yere en yakın Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürosuna başvurarak öğrenebilirsiniz.

4. ÖĞRENCİ GENEL BİLGİLER menüsü altında yer alan Sınav Sonuçları seçeneğine tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.