2016 DGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanıyor? | ÖSYM sorgu ekranı

2016 DGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanıyor? | ÖSYM sorgu ekranı
Dikey Geçiş Sınavı 21 Ağustos 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapıldı. Aradan bir ay geçti. Günlerden 21 Eylül. DGS sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM 2016'da yaptığı sınav için twitter'da bir duyuru paylaştı. Kurban Bayramı'ndan sonra açıklanacak olan sonuçlar hala açıklanmadı. DGS sonuçları üzerine önlisans mezunlarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Öğrenciler sınavları nasıl geçti, yorumlarda en çok ağır basan konu neydi?

Sınavdan tam bir ay geçti, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuçları hala açıklamadı. Kurban Bayramı'ndan sonra açıklanacağını söyleyen kurumdan yeni bir duyuru gelmedi.

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Dikey Geçiş Sınavı'nı 21 Ağustos'ta gerçekleştirdi. Sınava giren önlisans öğrencileri, Dikey Geçiş Sınavı'nı kazanarak, lisans öğrencisi olarak eğitimini devam etmek ve dört yıllık eğitim programından mezun olabilmek.

DGS sınavı öğrenciler için bir hayli zor geçti. Zaman konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler, birçok soruyu yapamadan sınavı bitirdiler. Sözele ağırlık verenler, sayısal; sayısala ağırlık verenler ise sözel sorularına vakit olmadığından ötürü yapamadılar. Genel olarak sınava bakıldığında öğrencilerin çoğu, Türkçenin paragraf sorularında oldukça zorlandı.

Sınavın ardından öğrencilerin neredeyse hepsi Google'a girerek "dgs sınav sonuçları" aramasını gerçekleştirdi. Sonuç açıklanmadığından ötürü, meraklı olan önlisans mezunları için tek bir soru var.

DGS sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM'nin sınav takvimine bakıldığında, DGS sınav sonuçları on beş gün - bir ay içerisinde açıklanıyor. 21 Ağustos'ta gerçekleşen sınavın sonucu en geç 21 Eylül'de açıklanacaktır. ÖSYM, sınav sonucunu merak eden öğrenciler için twitter'da bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, ÖSYM "Bayram'dan sonra" sınav sonuçlarını açıklayacağını ilan etti. ÖSYM'nin hesabında dikkat çeken durum ise, yerleştirme sonuçları için şu açıklama var: Bayram'dan sonraki hafta yerleştirme sonuçları açıklanacak. Bu söyleminden ötürü Resmi iş başı olan 19 Eylül'den sonra açıklanma durumu vardır. 

Sınava giren öğrencilerin yorumları

DGS sonuçlarını bekleyen öğrenciler, sınavın oldukça zor geçtiğini açıkladı. Türkçede "paragraf" sorularında oldukça zorlanan öğrenciler, matematiğin Türkçeye göre daha kolay olduklarını dile getirdi. Birçok öğrenci kendi alanları haricinde diğer alana dair soruları çözemedi. Sayısal alanından girmek isteyen öğrenciler Türkçeye, Sözel alanından girmek isteyen öğrenciler matematikte birçok soruyu çözemedi. Sebep olarak: Zaman... Zamandan dolayı oldukça muzdarip olan öğrenciler, sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

SINAV SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Önlisans mezunları sonuçları görebilmek için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve ÖSYM için oluşturduğu şifre ile öğrenebilir.

Sonuçlar açıklandıktan sonra ne yapılacak?

 ÖSYM, sonuçları açıkladıktan sonra, önlisans mezunları kurumun kendi sitesinden öğrenecektir. Öncelik olarak tercih klavuzundan yararlanması gerekecektir.

TERCİH KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Önemli olan burada önlisans mezunlarının tercih yaparken "klavuzu" iyi bir şekilde incelemesi gerekmektedir. Tablo-2 bölümü iyi bir şekilde analiz edilmeli.

TABLO-2'Yİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu tablo dışında yapılan tercihler kurum tarafından geçersiz olarak kabul edilecektir.

Tablo-1 ise prosedür gereği lisansın kodlarını, adlarını, kontenjan sayısını, puan türünü, öğrenim süresini gösteriyor.

TABLO-1'İ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Önlisans mezunların yerleştirme zamanında en çok neye dikkat etmeli?

-Adaylar, tercih etmek istedikleri lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemeli.

-Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemeli.

-Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.

-Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanıyor. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

-Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazmalılar.

-Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, en çok 30 tercih yapabilir.

-Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

-Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih listesi çıktısı alınmalı ve saklanmalı.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.