2016 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM) ais.osym.gov.tr

2016 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM) ais.osym.gov.tr
Binlerce öğrencinin girdiği LYS sınavı sonrası büyük heyecan başladı. Merakla beklenen 2016 LYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

ÖSYM LYS sonuçları hakkında resmi takviminde yer vermiş. İşte LYS sınavı hakkında detaylı bilgiler sayfamızda...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan  Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) dün tamamlandı. Dün gerçekleştirilen LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile yapılan LYS-1  matematik sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı 14.00'de ÖSYM'nin  internet sitesine konuldu.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu  kapsamında eser niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait  soruların, kurumun yazılı izni olmadan görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı uyarısını tekrarladı.

LYS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin takvimine göre 18.07.2016 tarihinde açıklanması bekleniyor.

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİM TIKLAYIN

18 Haziran 2016 tarihinde uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (LYS4 - Sosyal Bilimler) ile 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS1 - Matematik) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına,19 Haziran 2016 tarihinde saat 14:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2016-LYS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara’ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos’tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonuçları 12 Ağustos’tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12’sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.