2016 özel okul teşvik şartları açıklandı mı

2016 özel okul teşvik şartları açıklandı mı
2016 özel okul teşvik şartları açıklandı çocuklarına özel okula göndermek isteyen veliler için devlet bu yıl da teşvik yardımı yapıyor .Özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen veliler nereye başvurmalıdırlar?

2016 özel okul teşvik şartları açıklandı çocuklarına özel okula göndermek isteyen veliler için devlet bu yıl da teşvik yardımı yapıyor. Özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen veliler nereye  başvurmalıdırlar? Özel okul teşvik şartları nelerdir detaylar haberimizde.

2016 özel okul teşvik kime yararlanmak isteyen veliler kayıt için hangi okula gitmeleri gerektiğini merak ediyor. Okulda bulunan yardım masalarında verilen eokul üzerinden kayıt açıyor ve teşvik için başvuru yapıyor, daha sonraki aşamalarda ise okulun planlanmasına göre işlemler devam ediyor. 2016 özel okul teşvik şartlarından yararlanmak isteyen velilerin bilgilenmesine yönelik duyuru yapıldı .Çocuklarını  özel okula göndermek isteyen veliler 2016-2017 eğitim öğretim yılı Özel okul teşvik başvuru tarihi 15 Ağustos ve iki Eylül 2016 olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvikinden yararlanmak isteyenler, öğrencilerin eğitim düzeyine göre farklı yardım alma hakkına sahipler.

MEB ÖZEL OKUL TEŞVİK BEDELLERİ

Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenci - 2 bin 860 lira,

İlkokuldaki 15 bin öğrenci - 3 bin 440 lira,

Ortaokuldaki 15 bin öğrenci - 4 bin lira,

Lisedeki 15 bin öğrenci - 4 bin lira 

Temel lisedeki 24 bin öğrenci - 3 bin 440 lira

Verilecek teşvikler aylara bölünecek:

 Teşvikin %35’i Kasım ayında,

 %35’i Şubat ayında,

 %30’u ise Haziran ayında ödenecek.

 Teşvik sonuçları 5 Eylül’de açıklanacak.

•6 – 19 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin okul seçmeleri gerçekleşecek.

•Teşvik kazanan öğrencilerin 21 – 26 Eylül tarihlerinde kayıt işlemleri tamamlanacak.

•Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 27 Eylül´de ek yerleştirme işlemi yapılacak.

•Ek yerleştirme ve kayıtlar 27-30 Eylül´de yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.