2016 PYBS Sınav Sonuçları Açıklandı mı

2016 PYBS Sınav Sonuçları Açıklandı mı
PYBS sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala MEB PYBS sınavına ait soru ve cevapları web adresinden açıkladı. pybs puan hesaplama PYBS 2016 Başvurusu ne zaman. Başvuru için gerekli belgeler neler gibi tüm sorularınızın cevabı için haber

Maddî imkânlardan yoksun olduğunu belirten “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Bursluluk Sınavı ( PYBS ) 2016 ne zaman başvuru şartları neler? PYBS sınavına nasıl başvurabilirim.Öğrencilerin merakla beklediği PYBS sınav bilgi ve dökümanlarına haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Soru ve cevaplar MEB'in resmi sitesi olan meb.gov.tr adresinde olacak. Geçen sene PYBS sınav sonuçları ise 21 Temmuz tarihinde açıklanmıştı.

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak. b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak. c. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta bir yıllık olmak. d. Ortaöğretim kurumlarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme veya daha ağır bir ceza almamış olmak. e. Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2015 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2016 Malî Yılı için tespit edilen 7.050,00 TL (yedibinelli TL)’yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS başvuruları kabul edilmeyecektir.)

Aile gelirinin tespitinde ailenin 2015 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
Maddî imkânlardan yoksun olduğunu belirten “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği’nde yer alan Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname”de öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin tespitinde; Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2015 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini gösteren belge, Velinin ve eşi çalışıyor ise, eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararının tasdikli örneği, Aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları beyanı eklemek suretiyle belgelendirilmesi gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.