YGS Biyoloji Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)

YGS Biyoloji Konuları ve Dağılımları (ÖSYM)
2018 YGS Biyoloji Konuları, 2018 YGS Biyoloji konu ve soru dağılımı, YGS Biyoloji konuları 2018 burada!

İşte 2018 YGS konuları ve dağılımları aşağıda öğrenci arkadaşlarımızın yararlanması için verilmiştir. 2018 YGS'ye girecek öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biride YGS konu dağılımlarıdır. Bu sene yine çok merak edilen 2018 YGS Biyoloji konu ve soru dağılımı sayfamızın devamında verilmiştir.

YGS Fizik konuları ve soru dağılımı ile ilgili merak edilenler!

2018′da YGS’ye girecek öğrenciler Biyoloji sorularını da cevaplayacak! YGS 2018'da Biyoloji sorularının cevaplanması adaylar açısından öneli olmaktadır. YGS konu dağılımı öğrenciler için çok önemlidir, 40 sorudan oluşan Fen Bilimleri testinde 13 soru biyoloji dersinden çıkmaktadır.

Biyoloji Testi’nin Genel Özellikleri Neler?

Biyoloji Ygs Fen Bilimleri testi içerisinde yer alan ve 13 sorunun yer aldığı bir test. Ygs’de sorulan Biyoloji soruları 9.sınıf Biyoloji müfredatına uygun olarak sorulan sorulardan oluşmakta. Sorulan sorular yoruma dayalı ve ezber niteliği taşıyan zorluk açısından kolay olarak değerlendirilebilecek bir test.

Biyoloji bölümünden Ygs Fen Bilimleri testinde 13 soru çıkıyor.

BİYOLOJİ: Soruların niteliği temel biyoloji bilgilerinin kavranması üzerine kurulu ve 9. sınıf ağırlıklıdır. Şekil, grafik ve tablo türünde çıkar, neden- sonuç ilişkisi vardır. Açık ve net değerlendirme yapılması istenir. Tanımlar karşılaştırmalı olarak sorulur, bazen deney üzerinden yorumlatılır. Deney ve grafikler matematiksel verilere dayanır. Verilerin yorumlanması ile cevaba kolaylıkla ulaşılabilir. Ama dikkatli olmalısınız. Soruların şekilleri değişse de içeriği yıllara göre aynıdır. Her yıl farklı biçimlerde sorulur. Soruların genelde olumlu sorulması, öğrencinin başarı oranını artırır ama birkaç soru “... hangisi değildir?” şeklinde yöneltilir. Yapılamayacak zor soru yoktur. Biyolojide başarısızlığın nedenlerinin başında zaman sorunu geliyor. Bu dersi zor ve ezbere dayalı görüyorlar. Soruları okurken acele etmemek gerekiyor çünkü sorulara verilen zaman yeterli.

2015 YGS Biyoloji Soruları Nasıldı?

Uğur Hazırlık Liseleri Akademik Kurul Fizik Üyesi Ahmet Akça: “ÖSYM’nin açıkladığı örnek sorulara göre, 2015 YGS Fizik soruları geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında matematiksel işlemlerden uzak, yorum ve kavram ağırlıklı çıkmıştır. Sorular ortaokul fen bilgisi ve 9. Sınıf fizik müfredatından sorulmuş olup müfredata uygundur. Sınav soruları bütün olarak düşünüldüğünde Fen öğrencileri için fizik soruları ayırt edici olacaktır. Öğrencilerimiz unutmamalıdır ki bu uzun soluklu bir yarıştır. Disiplini elden bırakmadan planlı bir şekilde çalışarak LYS için hazırlıklarına devam eden öğrencilerimizin başarıyı yakalayacağından kuşku yoktur” dedi.

Konular 2018 YGS’ye göre oluşturulmuş olup 2018 YGS’de çıkması en muhtemel konulardır. Fikir vermesi amacıyla konulmuştur.

İşte 2018 YGS Biyoloji Konuları ve Dağılımları:

1 Biyoloji Bilimi-Bilimsel Çalışma
2 Canlıların Ortak Özellikleri
3 Canlıların Temel Bileşenleri
4 Hücrenin Yapısı *
5 Hücre Bölünmeleri
6 Nükleik Asitler
7 Metabolizma
8 Bakteri *
9 Canlıların Sınıflandırılması
10 Ekoloji *
11 Duyu Organları
12 Mitoz-Mayoz Hücre Bölünmeleri
13 Kalıtım-Evrim
14 Bitki Fizyolaojisi
15 Vücudumuzdaki Sistemler
16 Endokrin Sistem

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.